Cuketové pagáčiky fotorecept
Foto: eruska25
Treba ešte využiť posledné cukety a urobiť si napríklad takéto pagáčiky. Sú veľmi chutné a nie sú mastné.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
100 ml |
|
20 g |
|
1/2 ČL |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
150 g |
|
100 g |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme ho vzísť. Cuketu najemno nastrúhame, osolíme a necháme postáť, potom zlejeme šťavu a z cukety poriadne vytlačíme tekutinu. Múku preosejeme, pridáme žĺtok, smotanu, kvások, dobre vymačkanú cuketu a vymiesime cesto. Prisýpala som ešte múku, nakoľko cesto bolo dosť lepivé. Potom cesto necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme plnku: Cuketu zase nastrúhame, osolíme, necháme postáť a poriadne z nej vytlačíme tekutinu. Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme cuketu, soľ, maslo a premiešame.
-
3
Na dobre pomúčenej doske cesto premiesime a stačí ho rukami rozťapkať, lebo ho nie je veľa. Na cesto rozotrieme 1/3 plnky.
-
4
Cesto preložíme zhora dole a zľava doprava. Necháme 10 minút podkysnúť.
-
5
Potom opakujeme: rozvaľkať, natrieť, poskladať, 10 minút podkysnúť, rozvaľkať, natrieť, poskladať, 10 minút podkysnúť.
- 6
Konečne pristúpime k vykrajovaniu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme.
- 7
Pagáčiky preložíme na plech s papierom, potrieme žĺtkom a necháme podkysnúť.
- 8
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch 20 minút.
- 9
Dôležitá poznámka: Komu sa nechce cesto prekladať, môže plnku jednoducho vmiešať do vykysnutého cesta a potom vykrajovať pagáčiky. Nebudú sa lístkovať, ale budú tak isto fantastické.
Tiež pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Ďakujem Ti, že si sa podelila s Tvojimi pagáčikmi a pridala si aj fotku. Teší ma, že vám chutili.