Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
mesačník Varecha, 16. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
42 g čerstvé |
|
40 g |
|
150 ml |
|
500 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
80 ml |
|
50 g |
|
štipka |
|
(na vyprážanie) |
|
Na dokončenie: | |
100 g (lieskovoorieškový) |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Z droždia, 1 PL kryštálového cukru, polovice vlažného mlieka a 2 PL múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vajcia, žĺtky, rum, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Všetko zľahka prepracujeme, nakoniec primiešame vlažné rozpustené maslo. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
- 3
Po vykysnutí cesto zľahka prepracujeme a rozkrájame na malé kúsky. Z každého kúska vypracujeme guľôčku, potom guľôčky prikryjeme utierkou a necháme v teple ešte asi 30 minút nakysnúť. Po vykysnutí vyprážame šišky pozvoľna v rozpálenom oleji. Po vypražení ich necháme na obrúskoch odkvapkať a vychladnúť.
- 4
Čokoládový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou, dlhou špičkou. Do každej šišky zapichneme trubičku a naplníme ju krémom.
- 5
Bielu čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papierového kornútika. Šišky ozdobne postriekame polevou a kým čokoláda stuhne, posypeme farebnými cukrovými ozdobami.
Tiež Šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu