Drožďová nátierka
Foto: danielajemojemeno
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu rozsekáme v sekáčiku na kašu. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme rozdrobené droždie, necháme rozpustiť. Podlejeme trochou mlieka. Keď sa začne opäť akoby zrážať, pridáme vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a mletú papriku.
- 2
Miešame ešte asi 2 minútky, až sa úplne zrazí. Na zjemnenie vmiešame lyžičku masla. Natierame na čerstvý chlieb, podávame so zeleninou a navrch postrúhame syr pecorino. Dobrú chuť.
Tiež drožďová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to výborná zdravá pomazánka. Robia ju aj detičkám v jasliach i škôlkach. Keď je všetko vychladnuté zamieša sa do vyšľahaného klasického masla. Mama nám to robievala, musím si spraviť.
Netvrdim, ze nie je dobra, len ja mam problem stravit cokolvek s drozdim.