Drožďová nátierka
Drožďová nátierka

Drožďová nátierka

danielajemojemeno - fotkadanielajemojemeno, 27. augusta 2022
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Cibuľu rozsekáme v sekáčiku na kašu. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme rozdrobené droždie, necháme rozpustiť. Podlejeme trochou mlieka. Keď sa začne opäť akoby zrážať, pridáme vajíčka, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a mletú papriku.

  2. 2

    Miešame ešte asi 2 minútky, až sa úplne zrazí. Na zjemnenie vmiešame lyžičku masla. Natierame na čerstvý chlieb, podávame so zeleninou a navrch postrúhame syr pecorino. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mijaita
Dělám často a ráda. Buď bez cibule, nebo droboulinkou do lehce karamelové barvy opečenou.
martamm
Netrufla by som si jest natierku z drozdia, to by som asi lietala ako balon po celom dome 😁😁
bugout
Toto musím vyskúšať. Nátierky mám veľmi rád a toto som veru ešte nejedol a neviem si predstaviť ako chutí. Ak ako Kocka droždia asi nadšený nebudem 😂
jany1976
@martamm (28.8.2022 19:53)

Je to výborná zdravá pomazánka. Robia ju aj detičkám v jasliach i škôlkach. Keď je všetko vychladnuté zamieša sa do vyšľahaného klasického masla. Mama nám to robievala, musím si spraviť.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha