Bezlepkové pečivo
Bezlepkové pečivo

Bezlepkové makovky

novalim - fotkanovalim, 30. decembra 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové makovky
Foto: novalim

Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú Zobraziť celý popisAj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú náladu. A preto by ste mali vyskúšať náš recept na bezlepkové makovky, ktorý sme pripravili z našej špeciálnej zmesi Promix Alfa. Je obohatená o minerálny komplex z morských rias a určená predovšetkým na kysnuté cestá. S pridaním tvarohu sa vám určite podarí vykúzliť tieto voňavé makové rožteky. Dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
90 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
1 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 kocky (20 g) čerstvé
200 ml
150 g
2 PL
3 ks
Na potretie:
1 ks
1 PL
 celý




Postup

  1. 1

    Suché prísady na cesto premiešame, na ne nalejeme teplú vodu, v ktorej sme rozmiešali droždie. Potom pridáme tvaroh, olej, žĺtky a mixérom miesime asi 10 minút. Vymiesené cesto pokropíme vodou, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta spravíme 6-8 bochníčkov, tie na pomúčenej doske rozvaľkáme na ovály. Ak je cesto príliš lepkavé, jemne ho pomúčime. Každý ovál zrolujeme, vytvarujeme rožteky a na plechu s papierom ich necháme prikryté fóliou podkysnúť.

  3. 3

    Rúru rozohrejeme na 190 °C, rožteky potrieme vajcom rozmiešaným s mliekom, posypeme makom a pečieme asi 25-30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia