Bezlepkové makovky
Foto: novalim
Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí
dobrú Zobraziť celý popisAj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí
dobrú náladu. A preto by ste mali vyskúšať náš recept na bezlepkové makovky, ktorý sme pripravili z našej špeciálnej zmesi
Promix Alfa. Je obohatená o minerálny komplex z morských rias a určená predovšetkým na kysnuté cestá. S pridaním tvarohu
sa vám určite podarí vykúzliť tieto voňavé makové rožteky. Dobrú chuť.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 kocky (20 g) čerstvé |
|
200 ml |
|
150 g |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
celý |
|
Postup
-
1
Suché prísady na cesto premiešame, na ne nalejeme teplú vodu, v ktorej sme rozmiešali droždie. Potom pridáme tvaroh, olej, žĺtky a mixérom miesime asi 10 minút. Vymiesené cesto pokropíme vodou, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta spravíme 6-8 bochníčkov, tie na pomúčenej doske rozvaľkáme na ovály. Ak je cesto príliš lepkavé, jemne ho pomúčime. Každý ovál zrolujeme, vytvarujeme rožteky a na plechu s papierom ich necháme prikryté fóliou podkysnúť.
- 3
Rúru rozohrejeme na 190 °C, rožteky potrieme vajcom rozmiešaným s mliekom, posypeme makom a pečieme asi 25-30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvé.
Tiež bezlepkové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu