Recepty, kde je droždie
Bezlepkové celozrnné kaiserky
Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť....
Chutné zemiakové pagáčiky
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)
Špenátovo-syrové poača (Poğaça)
Výborné turecké slané kysnuté pečivo, plnené sezónnym špenátom a syrom....
Vajnorské kapustníky podľa Igora Roya
Pravé vajnorské kapustníky nám upiekol režisér, scenárista, spevák, moderátor a riaditeľ Vajnorského divadla Igor...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Tradičný slovenský bryndzovník
Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....
Bezlepkové lievance s domácou karamelovou polevou
Elektrickým šľahačom vymiešame vlažné mlieko, cukor, vajcia, soľ, droždie, Cake mix a...
Jemné tvarohovo-citrónové koláče
Výborné kysnuté koláče so sviežou plnkou. Tvaroh a citrón je jedna z najlepších kombinácií čo poznám....
Jablkový a makový závin
Jemná chuť cesta, plnka môže byť
rôzna tvarohová, orechová,
kakaová....
Bezlepkový orechovo-jablkový závin
Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...
Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....
Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva....
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na
pizza cesto. Skúšal som...
Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.
Bezlepkové celozrnné kaiserky
Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť....
Chutné zemiakové pagáčiky
Najchutnejšie zemiakové pagáčiky, ktoré sa nedajú pokaziť :)
Špenátovo-syrové poača (Poğaça)
Výborné turecké slané kysnuté pečivo, plnené sezónnym špenátom a syrom....
Vajnorské kapustníky podľa Igora Roya
Pravé vajnorské kapustníky nám upiekol režisér, scenárista, spevák, moderátor a riaditeľ Vajnorského divadla Igor...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Tradičný slovenský bryndzovník
Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....
Bezlepkové lievance s domácou karamelovou polevou
Elektrickým šľahačom vymiešame vlažné mlieko, cukor, vajcia, soľ, droždie, Cake mix a...
Jemné tvarohovo-citrónové koláče
Výborné kysnuté koláče so sviežou plnkou. Tvaroh a citrón je jedna z najlepších kombinácií čo poznám....
Jablkový a makový závin
Jemná chuť cesta, plnka môže byť rôzna tvarohová, orechová, kakaová....
Bezlepkový orechovo-jablkový závin
Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...
Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....
Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Dukátové buchtičky sú klasika a sladkosť nášho detstva....
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Top pizza
3 roky praxe v dvoch pizzeriach ma doviedol k naj receptu na pizza cesto. Skúšal som...
Kysnutý koláč s ríbezľami a čučoriedkami
Pripravíme si kvások z trochy teplého mlieka, trochy cukru a polovice kocky čerstvého droždia.