Oškvarkové pagáčiky
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 30. apríla 2023
mesačník Varecha, 30. apríla 2023
Foto: Shutterstock
40
porcií
porcií
40 (+ 30 minút chlad minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Oškvarky nasekáme nadrobno a zmiešame s múkou. Do zmesi urobíme jamku, nalejeme do nej vlažné mlieko a rozdrobené droždie, trochu cukru. Počkáme, kým vzíde kvások, trvá to asi 10 minút, potom pridáme aj žĺtky, víno, smotanu a soľ.
- 2
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme a trikrát preložíme, znova rozvaľkáme a preložíme.
- 3
Cesto vložíme na polhodinu do chladničky.
- 4
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi centimeter a vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným vajcom, osolíme a posypeme rascou.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 minút dozlatista.
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu