Foto: kika2022
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.
- 2
Múku preosejeme do misy, pridáme 1a pol čajovej lyžičky soli, premiešame. K tomu prilejeme 100 ml olivového oleja, vykysnutý kvások a teplú vodu - tej prilievame zhruba 300 ml podľa múky, môže byť kľudne aj viac a vymiesime cesto. Ja som použila aj mixér. Cesto potom necháme nakysnúť cca 50 minút.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, mne vyšli zhruba 6 ks. Na upečenie pizze som použila jeden a ostatné som si dala zmraziť na horšie časy.
- 4
Bochníček cesta roztiahneme do tvaru pizze na plechu vystlanom papierom na pečenie. Oblohu dajte primerane, lebo sa to pečie na 230 °C 12-15 minút podľa okrajov.
- 5
Syr pridávame až minútku pred koncom a ja zvyknem pred pečením pizzu ešte pokvapkať olivovým olejom.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu