Moje osvedčené cesto na pizzu

kika2022 - bez fotkykika2022, 4. marca 2023
Moje osvedčené cesto na pizzu
Foto: kika2022
80 minút
príprava
12 minút
na 230 °C

Suroviny

1 kg
1,5 ČL
1 kocka
1 ČL
100 ml
cca 500 ml teplá




Postup

  1. 1

    Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.

  2. 2

    Múku preosejeme do misy, pridáme 1a pol čajovej lyžičky soli, premiešame. K tomu prilejeme 100 ml olivového oleja, vykysnutý kvások a teplú vodu - tej prilievame zhruba 300 ml podľa múky, môže byť kľudne aj viac a vymiesime cesto. Ja som použila aj mixér. Cesto potom necháme nakysnúť cca 50 minút.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky, mne vyšli zhruba 6 ks. Na upečenie pizze som použila jeden a ostatné som si dala zmraziť na horšie časy.

  4. 4

    Bochníček cesta roztiahneme do tvaru pizze na plechu vystlanom papierom na pečenie. Oblohu dajte primerane, lebo sa to pečie na 230 °C 12-15 minút podľa okrajov.

  5. 5

    Syr pridávame až minútku pred koncom a ja zvyknem pred pečením pizzu ešte pokvapkať olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia