Bezlepkové slané slimáky
Bezlepkové slané slimáky

Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku

celiakiasmagdalenou - fotkaceliakiasmagdalenou, 17. mája 2023
17 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (na pečenie chleba a kysnutého pečiva)
200 ml vlažné
1 ks
10 g čerstvé
1 ČL
1 ČL
20 ml roztopené
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme cukrom.

  2. 2

    Keď vzíde kvások, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme vajce, soľ, roztopené maslo a vypracujeme cesto.

  3. 3

    Cesto necháme prikryté cca hodinu odpočívať na teplom mieste.

  4. 4

    Potom ho vyvaľkáme, plát natrieme hotovým pestom z medvedieho cesnaku (kto nemá pesto, naseká lístky medvedieho cesnaku, zmieša s maslom a nadrobno postrúhaným syrom).

  5. 5

    Plát zrolujeme a vykrajujeme trojuholníky.

  6. 6

    Položíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch cca 17 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia