Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Foto: celiakiasmagdalenou
17 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g (na pečenie chleba a kysnutého pečiva) |
|
200 ml vlažné |
|
1 ks |
|
10 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
20 ml roztopené |
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme cukrom.
- 2
Keď vzíde kvások, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme vajce, soľ, roztopené maslo a vypracujeme cesto.
- 3
Cesto necháme prikryté cca hodinu odpočívať na teplom mieste.
- 4
Potom ho vyvaľkáme, plát natrieme hotovým pestom z medvedieho cesnaku (kto nemá pesto, naseká lístky medvedieho cesnaku, zmieša s maslom a nadrobno postrúhaným syrom).
- 5
Plát zrolujeme a vykrajujeme trojuholníky.
- 6
Položíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch cca 17 minút.
Tiež slané slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu