Slaný cesnakový koláč k polievke alebo vínku
Foto: rimm
Jednoduchý rýchly koláčik.
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie).
- 2
V mise zmiešame múku, nastrúhané vopred uvarené zemiaky, soľ, rascu a kvások. Spravíme vláčne cesto a necháme ho nakysnúť. Ak je cesto husté, pridáme ešte mlieko, ak naopak, pridáme múku, ale to už viete :D
- 3
Cesto dáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie. Potrieme olejom s pretlačeným a osoleným cesnakom. Posypeme rascou.
- 4
Dáme piecť 180-185 °C na cca 25-30 minút. Počas pečenia potierame olejom s cesnakom aspoň 3x.
- 5
Nalejeme si vínko, pivo... alebo podávame k fazuľovej polievke na kyslo.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ešte niekedy pridám navrch nakrájanú kyslú kapustu a posypem nastrúhaným syrom.
tesim sa ze chuti, nie som dizajner a moje recepty su skor o chuti ako o vyslednom dizajne :D verim, ze aj dalsie co pridam zachutia