Bezlepkové lievance s medovým maslom
Foto: Novalim
Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových
lievancov mäkučkých a nadýchaných Zobraziť celý popisNič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových
lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky. Stačí pridať čerstvé droždie a vodu, nechať chvíľku kvasiť, opiecť a raňajky pre
celú rodinu sú na stole. My sme ich pripravili netradične - s medovým maslom. O to viac nám však chutili. Vyskúšate ich aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
1/4 kocky čerstvé (10 g) |
|
|
|
Na opekanie: | |
(alebo rastlinný) |
|
Medové maslo: | |
100 g |
|
2 PL tekutý |
|
1/4 ČL |
|
Na podávanie: | |
(jahody, maliny, a pod.) |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky nasypeme zmes na bezlepkové lievance. Pridáme množstvo vody podľa návodu na obale a dobre vymiešame metličkou alebo ručným mixérom. Vznikne redšie cesto, do ktorého teraz rozmrvíme droždie a opäť premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ideálne na teplom mieste 30-40 minút.
- 2
Panvicu na lievance vymastíme trochou oleja, ktorý necháme rozpáliť. Potom stiahneme teplotu a na miernom ohni opekáme lievance dozlatista z každej strany.
- 3
Maslo roztopíme (môžeme aj v mikrovlnnej rúre) tak, aby malo len miernu teplotu - nesmie sa variť. Pridáme med a mletú škoricu a miešame, kým sa suroviny dobre prepoja.
- 4
Teplé lievance polejeme medovým maslom a ozdobíme drobným ovocím.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu