Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance s medovým maslom

novalim - fotkanovalim, 30. marca 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové lievance s medovým maslom
Foto: Novalim

Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových lievancov mäkučkých a nadýchaných Zobraziť celý popisNič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky. Stačí pridať čerstvé droždie a vodu, nechať chvíľku kvasiť, opiecť a raňajky pre celú rodinu sú na stole. My sme ich pripravili netradične - s medovým maslom. O to viac nám však chutili. Vyskúšate ich aj vy?
Zdroj: www.novalim.sk

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1/4 kocky čerstvé (10 g)
Na opekanie:
 (alebo rastlinný)
Medové maslo:
100 g
2 PL tekutý
1/4 ČL
Na podávanie:
 (jahody, maliny, a pod.)




Postup

  1. 1

    Do väčšej misky nasypeme zmes na bezlepkové lievance. Pridáme množstvo vody podľa návodu na obale a dobre vymiešame metličkou alebo ručným mixérom. Vznikne redšie cesto, do ktorého teraz rozmrvíme droždie a opäť premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ideálne na teplom mieste 30-40 minút.

  2. 2

    Panvicu na lievance vymastíme trochou oleja, ktorý necháme rozpáliť. Potom stiahneme teplotu a na miernom ohni opekáme lievance dozlatista z každej strany.

  3. 3

    Maslo roztopíme (môžeme aj v mikrovlnnej rúre) tak, aby malo len miernu teplotu - nesmie sa variť. Pridáme med a mletú škoricu a miešame, kým sa suroviny dobre prepoja.

  4. 4

    Teplé lievance polejeme medovým maslom a ozdobíme drobným ovocím.

Diskusia k receptu