Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 175 ml |
|
| 10 g |
|
| 1 PL |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 10 g |
|
| zavárané |
|
| Posýpka: | |
| 25 g |
|
| 2,5 PL |
|
| 2,5 PL |
|
| Na podsypanie: | |
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások.
- 2
Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- 3
Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu.
- 5
Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty.
- 6
Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou.
- 7
Pečieme 15 minút pri 200 °C .
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu