Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Bezlepkové tvarohové koláče s černicami

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 9. júna 2023. Komerčný recept.

Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.

8
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

175 ml
10 g
1 PL
250 g
50 g
20 g
1 ks
štipka
Plnka:
250 g
2 PL
10 g
 zavárané
Posýpka:
25 g
2,5 PL
2,5 PL
Na podsypanie:
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások.

  2. 2

    Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  3. 3

    Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.

  4. 4

    Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu.

  5. 5

    Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty.

  6. 6

    Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou.

  7. 7

    Pečieme 15 minút pri 200 °C .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia