Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
Foto: potravinarskavyrobaliana
Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
175 ml |
|
10 g |
|
1 PL |
|
250 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2 PL |
|
10 g |
|
zavárané |
|
Posýpka: | |
25 g |
|
2,5 PL |
|
2,5 PL |
|
Na podsypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások.
- 2
Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- 3
Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 4
Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu.
- 5
Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty.
- 6
Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou.
- 7
Pečieme 15 minút pri 200 °C .
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu