Klbká so syrom a s medvedím cesnakom fotorecept
Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 15 g roztopené | 
                                                             | 
                                                    
| 15 lístkov (čerstvý) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto, necháme ho vykysnúť na teplom mieste (ja som si nechala cesto vypracovať v pekárničke). Vykysnuté cesto vyložíme na dosku a rozdelíme na polovicu.
- 2
 Medvedí cesnak opláchneme pod studenou vodou a pokrájame na malé kúsky.
- 3
 Obidve cestá rozvaľkáme do kruhu vo veľkosti plechu. Jedno cesto potrieme roztopeným maslom a preložíme ho na pomastený plech. Naň nastrúhame syr, posypeme pokrájaným medvedím cesnakom a zakryjeme druhým cestom.
- 4
 Do stredu cesta položíme hrnček a cesto smerom od hrnčeka pokrájame na 16 častí.
                                                    - 5
 Keď je cesto pokrájané, tak poukladáme na seba dookola po dva trojuholníky. Každý trojuholník začneme stáčať, asi 5x zatočíme.
                                                    - 6
 Prvý kúsok stočíme do klbka a uložíme do stredu. Ďalšie časti postáčame a klbká ukladáme dookola.
- 7
 Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami. Pečieme 20-25 minút na 180-200 °C.
Tiež syrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu