Klbká so syrom a s medvedím cesnakom fotorecept
Jarný koláč vhodný k polievkam, alebo len tak na pochutnanie.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 bal. čerstvé |
|
| Plnka: | |
| 15 g roztopené |
|
| 15 lístkov (čerstvý) |
|
| 100 g strúhaný |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto, necháme ho vykysnúť na teplom mieste (ja som si nechala cesto vypracovať v pekárničke). Vykysnuté cesto vyložíme na dosku a rozdelíme na polovicu.
- 2
Medvedí cesnak opláchneme pod studenou vodou a pokrájame na malé kúsky.
- 3
Obidve cestá rozvaľkáme do kruhu vo veľkosti plechu. Jedno cesto potrieme roztopeným maslom a preložíme ho na pomastený plech. Naň nastrúhame syr, posypeme pokrájaným medvedím cesnakom a zakryjeme druhým cestom.
- 4
Do stredu cesta položíme hrnček a cesto smerom od hrnčeka pokrájame na 16 častí.
- 5
Keď je cesto pokrájané, tak poukladáme na seba dookola po dva trojuholníky. Každý trojuholník začneme stáčať, asi 5x zatočíme.
- 6
Prvý kúsok stočíme do klbka a uložíme do stredu. Ďalšie časti postáčame a klbká ukladáme dookola.
- 7
Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami. Pečieme 20-25 minút na 180-200 °C.
Tiež syrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu