Vrkoče plnené pudingom
Foto: valina
Skvelé vrkoče ku káve, ale aj len tak.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 ml |
|
200 ml |
|
400 g |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
17 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
125 g (alebo Hera) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V troške teplého mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame hladkú múku, cukor, soľ, mlieko, olej, a kvások. Cesto necháme nakysnúť až zdvojnásobí objem.
- 2
Z cesta urobíme valčeky o priemere asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec trochu vsunieme dospodu. Celkom z tohto z množstvá múky urobíme 36 ks o veľkosti 10 cm. Necháme na plechu a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 200°C asi 25-30 minút.
- 3
Plnka: Z cukru urobíme karamel, zalejeme ho mliekom a karamel rozpustíme. Potom v ňom uvaríme puding. Do ešte teplého zamiešame maslo alebo Heru a necháme vychladnúť.
- 4
Vychladnuté vrkoče prekrojíme a naplníme pudingom. Posypeme práškovým cukrom.
Tiež pudingové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu