Pudingové koláče
Pudingové koláče

Vrkoče plnené pudingom

valina - fotkavalina, 3. apríla 2023
Vrkoče plnené pudingom
Foto: valina

Skvelé vrkoče ku káve, ale aj len tak.

36
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
200 ml
400 g
3 PL
1/2 ČL
17 g
Na potretie:
1 ks
Plnka:
600 ml
2 bal.
2 PL
125 g (alebo Hera)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V troške teplého mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame hladkú múku, cukor, soľ, mlieko, olej, a kvások. Cesto necháme nakysnúť až zdvojnásobí objem.

  2. 2

    Z cesta urobíme valčeky o priemere asi 1 cm a dlhé asi 20 cm, ktoré ohneme na polovicu, tým vzniknú dva pramene, ktoré upletieme a koniec trochu vsunieme dospodu. Celkom z tohto z množstvá múky urobíme 36 ks o veľkosti 10 cm. Necháme na plechu a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 200°C asi 25-30 minút.

  3. 3

    Plnka: Z cukru urobíme karamel, zalejeme ho mliekom a karamel rozpustíme. Potom v ňom uvaríme puding. Do ešte teplého zamiešame maslo alebo Heru a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladnuté vrkoče prekrojíme a naplníme pudingom. Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia