Plnené slané pečivo
Plnené slané pečivo

Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. mája 2023

Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť. Doma ho voláme tuniakové poača. Jeho Zobraziť celý popisSlané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť. Doma ho voláme tuniakové poača. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok úžasný!!!!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

20 ks
porcií
25 minút
na 190 °C
Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
1 kg
cca 550 ml
200 ml
2 ks
42 g
1,5 PL
Plnka:
400 g (konzerva)
250 g
180 g
1 ks
 (alebo paradajková omáčka)
Na potretie:
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké, jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Následne ho pomocou trochy múky vymiesime do bochníka a zakryté necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Po 1 hodine cesto pokrájame na 20 kúskov a každý ešte raz vymiesime do bochníčka. Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút podkysnúť.

  3. 3

    Kým nám bochníčky kysnú si pripravíme plnku. V jednej miske zmiešame na tenko pokrájanú cibuľu, pokrájané šampiňóny, tuniaka v oleji, strúhaný syr, oregano a soľ. Plnku odložíme zatiaľ bokom.

  4. 4

    Nakysnuté bochníčky trochu vyvaľkáme, do stredu dáme najprv trochu kečupu a na to bohato plnku a uzatvoríme systémom kaiserky, čiže tak prekladavo. Napokon ho dlaňou trochu spučíme. Presnejšie si to môžete pozrieť vo videu.

  5. 5

    Naplnené pečivo poukladáme na plech s papierom na pečenie a natrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s troškou vody. Následne pečivo pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 25 minút.

    Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečivo je úžasne chutné. Cesto ľahučké a mäkučké, dokonca aj na druhý a tretí deň. Plnka výborná a šťavnatá. Pečivo sa výborne hodí aj ako príloha k polievke. Prajem dobrú chuť!

    Skvelé tuniakovo-syrové pečivo / Poača (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia