Bublinkové langoše fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 14. apríla 2023
Bublinkové langoše (fotorecept)
Foto: sonulienka

Dnes som mala pravnúčatá a rozkázali si langoše.

13
porcií
10-60 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 ml vlažné
1 ČL
2 ČL
1 ČL mäkké
2 ČL
1 ks
15 g
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Ak ste zvyknuté si urobiť klasický kvások tak si môžete, ja som však všetko dala do misky kysky naraz a vypracovala som tento krát ručne cesto. Ak by sa Vám zdalo redšie, kľudne si pridajte trochu múky. Cesto som nechala 1 hodinu nakysnúť. Potom som urobila taký akoby šúľok a nakrájala som si 13 kusov. Tie som postupne vyvaľkala ale nie na veľké, robila som tak asi 15 cm priemer. Nechala som si rozohriať olej a začala vyprážať. Ako vidíte na obrázku lyžicou som pritláčala cesto aby sa mi urobili bublinky z obidvoch strán som takto robila.

    Bublinkové langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto som vypražila všetkých trinásť kusov. Na langoše si každý môže dať to čo má rád. Pravnúčatká chceli čisté len s mliečkom. Ja a manžel sme si dali rozrobený cesnak na langoše. Cesnak, soľ, vodu a trochu oleja a tým sme si potierali. No a tu sú.

    Bublinkové langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A ďalšie.

    Bublinkové langoše (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Výborné, a dobre vyzerajú, aj iste chutia, dala by som si, len ja by som musela robiť len z tretiny množstva, alebo zvyšok cesta dať do mrazničky, ak sa dá......naraz by nám to dvom bolo veľa.
sonulienka
Áno sú výborné a never nebolo by veľa keď ich dáš odkvapkať ešte na papierové servítky nie sú vôbec mastné. Pozdravujem.
mariamka
tú fintu s lyžicou som prehliadla, išla som rozpis a ďalej ako zvyknem :-) varilo sa viac tak preto. ale sú výborné, trošku hutnejšie, stačí 1 ks a ste napapaní. aj som ich vážila po 80g také menšie chuťovky. mali sme so smotanou a cesnakom. Ďakujem a nabudúce s lyžicou :-) Peknú nedeľu prajem milá @sonulienka


sonulienka
Parádne ich máš a teší ma, že si vyskúšala a chutili. Tou lyžicou nie len, že máš trochu väčšie bublinky ale vytlačíš aj olej z langošov a nepopijú ho toľko. Ale nič im nechýba aj tak ich máš parádne ako som už písala hore.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia