Recepty, kde je cukor palmovy
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Tom Kha s kuracím mäsom
Tento recept sa môže robiť namiesto
s kuracím mäsom aj s krevetami.
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani
predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú
trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...
Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...
Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s...
Karamelové košíčky s čokoládou a peľovým snehom
Košíčky: Elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom na hladkú hmotu. Vmiešame žĺtok, prilejeme 15 ml...
Malinovo-čerešňová torta s čokoládovou penou
Mayovia ju nazývali jedlom bohov, iní zase hnedým zlatom. Ja dávam čokoláde len jeden prívlastok...
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky
a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové
listy, cesnak a sladkú...
Kuracie mäso na zelenom karí
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Zelerový šalát s papájou
Jednu ošúpanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a v panvici ich opražíme na rozohriatom...
Thajský šalát
Mrkvu si po dĺžke nakrájame na tenučké plátky. Tie potom nakrájame na úzke slížiky. Na...
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Tom Kha s kuracím mäsom
Tento recept sa môže robiť namiesto s kuracím mäsom aj s krevetami.
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...
Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...
Čokoládovo-pistáciové brownies s levanduľovou penou
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme a necháme chladnúť. Žĺtky vyšľaháme s...
Karamelové košíčky s čokoládou a peľovým snehom
Košíčky: Elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom na hladkú hmotu. Vmiešame žĺtok, prilejeme 15 ml...
Malinovo-čerešňová torta s čokoládovou penou
Mayovia ju nazývali jedlom bohov, iní zase hnedým zlatom. Ja dávam čokoláde len jeden prívlastok...
Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...
Kuracie mäso na zelenom karí
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým...
Bravčový rillete
Bravčové mäso dáme do hrnca, zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme, kým nie je...
Zelerový šalát s papájou
Jednu ošúpanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a v panvici ich opražíme na rozohriatom...
Thajský šalát
Mrkvu si po dĺžke nakrájame na tenučké plátky. Tie potom nakrájame na úzke slížiky. Na...