Arančini s malinami a bielou čokoládou fotorecept
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 16. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, šafran a bazový sirup. Po uvarení zamiešame do ryže maslo a lyžicu mascarpone. Pridáme pár kvapiek limetovej šťavy a 2-krát zastrúhame aj limetkovú kôru. Celú zmes roztiahneme na plech a necháme vychladnúť.
-
2
Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Všetko mascarpone vymiešame s roztopenou čokoládou. Takisto zastrúhame limetkovú kôru.
- 3
Ryžovú zmes vytvarujeme v ruke do tvaru placky, zatvorením dlane vznikne priehlbinka, do ktorej dáme zmes mascarpone s čokoládou, maliny a potom dlaň uzavrieme a podľa potreby vrch doplníme ryžou a jemne vyformujeme guľku. Takto postupujeme s celou zmesou.
- 4
Hotové guľky obalíme v trojobale z bezlepkovej múky, vajec a rozmixovaných bezlepkových piškót. Pripravené guľky vypražíme pri 160 °C do zlatooranžova.
- 3
Diskusia k receptu