Ostrokyslá thajská polievka fotorecept
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 15. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
1/3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 l |
|
250 g |
|
5 ks |
|
100 g |
|
5 ks |
|
|
|
z 2 citrónov |
|
10 ks |
|
50 ml |
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
15 strukov |
|
15 strukov |
|
8 ks |
|
100 g |
|
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
1 zväzok |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Na oleji opečieme na kocky nakrájaný zeler, petržlen a mrkvu a nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme lyžicu paradajkového pretlaku a orestujeme. Zalejeme studenou vodou, pridáme usušené panciere kôrovcov, pridáme roztlčenú citrónovú trávu a roztlčený koreň galangal.- 2
Potom pridáme nasekané čerstvé čili papričky, citrónovú šťavu, mletý cesnak, palmový cukor, rybaciu omáčku, soľ, limetové listy a privedieme do varu. Necháme variť na miernom ohni asi 20 minút. Odstavíme, rozbijeme pancier vo vývare, aby sa doň dostala chuť z kôrovcov a precedíme cez jemné sito.- 3
Do vývaru nakrájame koreňovú zeleninu na 2 cm kúsky, pridáme zvyšnú zeleninu, vrátane húb a uvaríme takmer domäkka. Pridáme tri druhy rýb, minútu zavaríme a podávame. Do tanierov iba vložíme namočené tenké ryžové rezance, čerstvé listy koriandra a nakrájané čili papričky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zvlášť vysoko hodnotím najprv uvarený vývar z pancierov kôrovcov, precedený a následné rozbitie pancierov vo vývare, až potom ide všetko ostatné :-)