Makrela na karí so zeleninou

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 16. marca 2015
Makrela na karí so zeleninou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Rybu, cherry rajčiny, papriku, ananás a liči nakrájame na rovnako veľké kúsky. Bylinky nasekáme, 100 ml kokosového mlieka necháme zredukovať vo veľkom hrnci.

  2. 2

    Keď sa začnú tvoriť mastné oká, pridáme červené karí a cukor. Krátko urestujeme, dolejeme zvyšné kokosové mlieko a ochutíme rybacou omáčkou. Do vriaceho základu pridáme všetky ostatné suroviny a varíme asi 6 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nasekané bylinky a podľa potreby dochutíme rybacou omáčkou a palmovým cukrom.

  4. 4

    Ryžu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Liter vody privedieme do varu. Pridáme ryžu, ktorú však nesolíme. Varíme na miernom ohni 15 minút. Po uvarení ryžu premiešame a necháme postáť 5 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha