Makrela na karí so zeleninou
Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 16. marca 2015
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 16. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu, cherry rajčiny, papriku, ananás a liči nakrájame na rovnako veľké kúsky. Bylinky nasekáme, 100 ml kokosového mlieka necháme zredukovať vo veľkom hrnci.
- 2
Keď sa začnú tvoriť mastné oká, pridáme červené karí a cukor. Krátko urestujeme, dolejeme zvyšné kokosové mlieko a ochutíme rybacou omáčkou. Do vriaceho základu pridáme všetky ostatné suroviny a varíme asi 6 minút.
- 3
Nakoniec pridáme nasekané bylinky a podľa potreby dochutíme rybacou omáčkou a palmovým cukrom.
- 4
Ryžu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Liter vody privedieme do varu. Pridáme ryžu, ktorú však nesolíme. Varíme na miernom ohni 15 minút. Po uvarení ryžu premiešame a necháme postáť 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu