Makrela na karí so zeleninou

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 16. marca 2015
Makrela na karí so zeleninou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 ml
30 g
4 ks
60 g
60 ml
6 ks
1 hrsť
100 g
 väčšia
1/4 ks
1 konzerva
450 g
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu, cherry rajčiny, papriku, ananás a liči nakrájame na rovnako veľké kúsky. Bylinky nasekáme, 100 ml kokosového mlieka necháme zredukovať vo veľkom hrnci.

  2. 2

    Keď sa začnú tvoriť mastné oká, pridáme červené karí a cukor. Krátko urestujeme, dolejeme zvyšné kokosové mlieko a ochutíme rybacou omáčkou. Do vriaceho základu pridáme všetky ostatné suroviny a varíme asi 6 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nasekané bylinky a podľa potreby dochutíme rybacou omáčkou a palmovým cukrom.

  4. 4

    Ryžu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Liter vody privedieme do varu. Pridáme ryžu, ktorú však nesolíme. Varíme na miernom ohni 15 minút. Po uvarení ryžu premiešame a necháme postáť 5 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby morské, Obed, Večera, Varené, Gulášový špeciál 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu