Thajské ryžové kocky s mangom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Thajské ryžové kocky s mangomFoto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
45 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a necháme stiecť. Potom všetky suroviny okrem manga dáme do mixéra a mixujeme asi minútu, až kým sa ryža nerozláme. Potom zmes prelejeme do kastróla a varíme do zhustnutia, až kým nie je ryža uvarená.

  2. 2

    Hotovú zmes vylejeme do hranatej formy, ktorú vyložíme potravinovou fóliou. Necháme stuhnúť v chladničke. Po vychladnutí krájame vlhkým nožom na kocky.

  3. 3

    Mango olúpeme, časť nakrájame na tenké plátky a časť rozmixujeme. Kocky ozdobíme mangom a prelejeme rozmixovaným pyré. Môžeme dozdobiť zrniečkami granátového jablka.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist