Ryžový dezert
Ryžový dezert

Thajské ryžové kocky s mangom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018
Thajské ryžové kocky s mangom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

125 g
70 g
500 ml
220 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a necháme stiecť. Potom všetky suroviny okrem manga dáme do mixéra a mixujeme asi minútu, až kým sa ryža nerozláme. Potom zmes prelejeme do kastróla a varíme do zhustnutia, až kým nie je ryža uvarená.

  2. 2

    Hotovú zmes vylejeme do hranatej formy, ktorú vyložíme potravinovou fóliou. Necháme stuhnúť v chladničke. Po vychladnutí krájame vlhkým nožom na kocky.

  3. 3

    Mango olúpeme, časť nakrájame na tenké plátky a časť rozmixujeme. Kocky ozdobíme mangom a prelejeme rozmixovaným pyré. Môžeme dozdobiť zrniečkami granátového jablka.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Tak ako sa na rizoto nepouziva basmati ryza, ale arborio a podobne.Tak aj na tento recept sa pouziva tradicne odroda sladkej voskovej ryze nie jasminova.

Pridaj komentár k receptu: