Thajské ryžové kocky s mangom
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 28. augusta 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou a necháme stiecť. Potom všetky suroviny okrem manga dáme do mixéra a mixujeme asi minútu, až kým sa ryža nerozláme. Potom zmes prelejeme do kastróla a varíme do zhustnutia, až kým nie je ryža uvarená.
- 2
Hotovú zmes vylejeme do hranatej formy, ktorú vyložíme potravinovou fóliou. Necháme stuhnúť v chladničke. Po vychladnutí krájame vlhkým nožom na kocky.
- 3
Mango olúpeme, časť nakrájame na tenké plátky a časť rozmixujeme. Kocky ozdobíme mangom a prelejeme rozmixovaným pyré. Môžeme dozdobiť zrniečkami granátového jablka.
Tiež ryžový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu