Kuracie mäso na zelenom karí
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 30. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 30. apríla 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým sa na povrchu nezačnú tvoriť tukové očká, potom pridáme zelenú karí pastu a cukor, postupne prilievame mlieko.
- 2
Vložíme kuracie prsia a varíme štyri minúty. Očistenú a nakrájanú špargľu spolu s paprikou pridáme ku kuraciemu mäsu a varíme ďalšie dve minúty.
- 3
Nakoniec dochutíme rybacou omáčkou, bazalkou a kafírovým limetovým listom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu