Kuracie mäso na zelenom karí

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 30. apríla 2012
Kuracie mäso na zelenom karí
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
500 g
2 PL
400 ml
50 ml
40 g
1 ks
50 g
2 ks (alebo nastrúhanej citrónovej kôry)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým sa na povrchu nezačnú tvoriť tukové očká, potom pridáme zelenú karí pastu a cukor, postupne prilievame mlieko.

  2. 2

    Vložíme kuracie prsia a varíme štyri minúty. Očistenú a nakrájanú špargľu spolu s paprikou pridáme ku kuraciemu mäsu a varíme ďalšie dve minúty.

  3. 3

    Nakoniec dochutíme rybacou omáčkou, bazalkou a kafírovým limetovým listom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Najlepšie jarné jedlá

Diskusia k receptu

monika29875
A podavame s lepkavou ryzou - sticky rice mnam. skusali sme tuto pochutku s mladym baklazanom v Thajsku ,ale nechutil nam tam ten baklazan :). I ja robievam Thai green curry so sparglou a hlavne tam pridam este jednu dobre stiplavu papricku- nech to ma efekt :)). Super receptik