Recepty, kde je citróna
Jemný jablkový koláč
Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...
Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.
Bravčové kotlety s hruškou
Kotlety naklepeme, opečieme na oleji, preložíme so šťavou do pekáča a okoreníme ich. Na...
Grécky šampiňónový šalát
Šampiňóny podusíme na osmaženej cibuli s olejom. Potom pridáme kečup, prelisovaný cesnak, na kocky
nakrájanú...
Steakové rezančeky s citrónom a tymianom
Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.
Krémová hubová polievka
Huby pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu podusíme na masle, pridáme huby, citrónovú šťavu
a...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Ryžový šalát s tofu dressingom
Najprv pripravíme dressing tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme s malým množstvom vody.
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame
na...
Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
Každú polovicu...
Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...
Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta,
ktorý...
Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...
Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...
Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.
Polievka z údeného mäsa
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom...
Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.
Zázračný koláčik
1. cesto: všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na 2 časti, jednu o...
Melónový koláč
Melón a jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Podlejeme ich vodou a podusíme, podľa chuti...
Jemný koláč s makovou plnkou
Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru....
Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...
Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou
Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme...
Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...
Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...
Rebarborová štrúdľa s mandľami
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, ...
Vyzdobený pomarančový koláč
Bielky trocha rozriedime vodou a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor a nastrúhanú citrónovú
kôru...
Makový koláč s čerešňami
Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne....
Biele piškótové makové rezy
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z...
Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme
jemne...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...
Jemný jablkový koláč
Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...
Morčacie tonnato
Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.
Bravčové kotlety s hruškou
Kotlety naklepeme, opečieme na oleji, preložíme so šťavou do pekáča a okoreníme ich. Na...
Grécky šampiňónový šalát
Šampiňóny podusíme na osmaženej cibuli s olejom. Potom pridáme kečup, prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú...
Steakové rezančeky s citrónom a tymianom
Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.
Krémová hubová polievka
Huby pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu podusíme na masle, pridáme huby, citrónovú šťavu a...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Ryžový šalát s tofu dressingom
Najprv pripravíme dressing tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme s malým množstvom vody.
Tagliatelle s kuracími kockami
Najprv si pripravíme marinádu tak, že v miske vyšľaháme všetky suroviny. Očistené kuracie prsia nakrájame na...
Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...
Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...
Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...
Jeseter po maďarsky
Očistené porcie jesetera osolíme, posypeme paprikou, vložíme do kastróla, podlejeme trochou vývaru a dusíme...
Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...
Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.
Polievka z údeného mäsa
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom...
Talianske pečené karé
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.
Zázračný koláčik
1. cesto: všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na 2 časti, jednu o...
Melónový koláč
Melón a jablká olúpeme a nakrájame na kúsky. Podlejeme ich vodou a podusíme, podľa chuti...
Jemný koláč s makovou plnkou
Do preosiatej múky zamiešame soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky a postrúhanú citrónovú kôru....
Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...
Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou
Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme...
Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...
Chutné kysnuté slivkáče
Všetky suroviny na cesto spracujeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Medzitým si uvaríme náplň –...
Rebarborová štrúdľa s mandľami
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom, ...
Vyzdobený pomarančový koláč
Bielky trocha rozriedime vodou a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor a nastrúhanú citrónovú kôru...
Makový koláč s čerešňami
Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne....
Biele piškótové makové rezy
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, maslo, prášok do pečiva, šťavu a kôru z...
Kačica na čínsky spôsob
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmiešaných v jogurte a marinujeme 1–2 hodiny. Na oleji osmažíme jemne...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...