Perník s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010
20 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

2 ks
300 g
200 g
50 g
2 ks
2 PL
8 PL
1 ks
Poleva:
200 g




Postup

  1. 1

    Jablká nakrájame na malé kocky. Cukor, med a vajcia vyšľaháme do hustej peny. Potom pridáme rum, mlieko a múku s kypriacim práškom do perníka. Všetko premiešame a pridáme jablká.

  2. 2

    Pečieme v predhriatej rúre pri 150 stupňov Celzia asi 35 minút. Práškový cukor a šťavu z citróna spolu s 2 PL vody vymiešame na hladkú polevu, ktorú zafarbíme potravinárskou farbou.

  3. 3

    Polevou potrieme vychladnutý perník.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia