Tvarohový trhanec s jahodami

redakcia - fotkaredakcia, 20. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
2 PL
4 ks
0,5 l
4 PL
2 ks
4 PL
 štipka
1 KL
1 konzerva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme žĺtky od bielkov a bielky odložíme do chladu. Potom vymiešame spolu roztopené maslo, citrónovú kôru, vanilku, práškový cukor a žĺtky do peny. Do nej pridáme tvaroh, mlieko a hrubú múku a prešľaháme. Potom pridáme prášok do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.

  2. 2

    Premiešame vareškou a vylejeme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme asi 25–30 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

  3. 3

    Potom cestíčko pomocou dvoch vidličiek dotrháme, posypeme kryštálovým cukrom a dáme dopiecť pri tej istej teplote na asi 10–12 minút.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha