Šípková omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
1 PL
3 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Sušené šípky vyperieme v teplej vode a varíme s klinčekmi a citrónovou kôrou. Rozvarené šípky prelisujeme, k šťave prilejeme vývar a podľa chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínom a okyslíme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Potom omáčku zahustíme zápražkou z masla a múky.

  3. 3

    Povaríme dohladka a podávame, najlepšie k zverine.

Diskusia k receptu

Vymazať
brigita
a nemohol by tam ísť namiesto sušených šípok len šípkový lekvár. ja s iho robím doma sama a je výborný ,neprežije zimu minie sa do vianoc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia