Babičkine citrónové jablkové knedle

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
60 g
120 g
3 ks
 štipka
1 KL




Postup

  1. 1

    Najprv vymiešame maslo so žĺtkami, štipkou soli, pridáme tvaroh a múku, ochutíme citrónovou šťavou, kôrou a kurkumou. Nakoniec vmiešame nakrájané jablká a sneh z bielkov.

  2. 2

    Do vriacej vody zavaríme drobné knedle (veľkosti pingpongovej loptičky), varíme 4 minúty a servírujeme posypané strúhankou, práškovým cukrom a pokvapkané rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

Vymazať
veroniq
Vyborne mnam mnam urobila som k nim este pomarancovy dip,no zalizovali sme sa az za usami.
Vymazať
haji
@Veroniq (30.3.2017 21:48)
Na pomerančový dip máš svůj recept?! Bych to testla i s tvým dipíkem. Tvaroh i jablka mám, chuť také. Předem děkuji milá @Veroniq !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia