Čokoládové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010

Suroviny

70 g
140 g
4 ks
80 g
110 g
140 g
Rumová poleva:
200 g
125 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, strúhanú čokoládu a sneh zo 4 bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

  2. 2

    Studené rozrežeme po dĺžke, jednu polovicu potrieme marmeládou, druhú na ňu položíme, polejeme varenou rumovou polevou, ktorú pripravíme tak, že kockový cukor varíme vo vode s citrónovou šťavou.

  3. 3

    Vriaci cukor vlejeme do porcelánovej misy, pridáme rum, čiernu kávu a miešame tak dlho, až kým poleva zhustne. Ihneď ju po pečive rozlejeme, lebo rýchlo tuhne.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia