Postup
-
1
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, strúhanú čokoládu a sneh zo 4 bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
- 2
Studené rozrežeme po dĺžke, jednu polovicu potrieme marmeládou, druhú na ňu položíme, polejeme varenou rumovou polevou, ktorú pripravíme tak, že kockový cukor varíme vo vode s citrónovou šťavou.
- 3
Vriaci cukor vlejeme do porcelánovej misy, pridáme rum, čiernu kávu a miešame tak dlho, až kým poleva zhustne. Ihneď ju po pečive rozlejeme, lebo rýchlo tuhne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu