Jabĺčkové smažienky

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
4 ks
4 ks
120 g
2 PL
2 PL
100 ml
1 vrecko




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, vydlabeme jadrovníky a nakrájame na hrubšie kolieska. Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme bielky s PL cukru.

  2. 2

    Potom ušľaháme žĺtky s PL cukru a vanilkovým cukrom, pridáme mlieko, rum a vyšľaháme do peny, potom pridáme múku, škoricu, citrónovú kôru a nakoniec vmiešame bielkový sneh.

  3. 3

    Jablká zľahka obalíme v hladkej múke, potom v cestíčku a smažíme ich na miernom ohni do zlatista. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia