40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a vajcami. Pridáme múku, umyté hrozienka, nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli a nastrúhaný muškátový oriešok. Nakoniec zapracujeme vychladnuté a postrúhané zemiaky.
- 2
Cesto rozdelíme asi na 20 rovnakých častí a vytvarujeme z nich kroketky. Vyprážame ich v rozpálenom tuku alebo oleji.
- 3
Hotové kroketky posypeme škoricovým cukrom. Podávame s kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu