Tvarohové kroketky

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
0,5 kg
75 g
3 ks
100 g
75 g
1 vrecko

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prelisovaný tvaroh vymiešame s cukrom a vajcami. Pridáme múku, umyté hrozienka, nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli a nastrúhaný muškátový oriešok. Nakoniec zapracujeme vychladnuté a postrúhané zemiaky.

  2. 2

    Cesto rozdelíme asi na 20 rovnakých častí a vytvarujeme z nich kroketky. Vyprážame ich v rozpálenom tuku alebo oleji.

  3. 3

    Hotové kroketky posypeme škoricovým cukrom. Podávame s kompótom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha