Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou

martina34 - fotkamartina34, 1. februára 2010
Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Foto: martina34

Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
1 ks
1  ks
5  ks
3  PL
1 ks
1 ks
 podľa chuti
1  PL
 štipka
1  strúčik




Postup

  1. 1

    Celozrnné cestoviny si uvaríme. Pridáme pokrájanú papriku, paradajky a prepláchnutý cícer a kukuricu z konzervy. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

  2. 2

    Z avokáda odstránime šupku a tvrdé jadro. Dužinu roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, aby avokádo nestratilo peknú zelenú farbu. Pridáme nasekaný strúčik cesnaku, morskú soľ, chili korenie, biely jogurt a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Zálievku pridáme na cestoviny, premiešame a dochutíme podľa potreby morskou soľou a citrónovou šťavou. Môžeme posypať čerstvou žeruchovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jarco
Super šalát, všetky suroviny mám v repertoári, ale takáko kombinácia mi ešte nenapadla. Vyskúšam.
danica
recept vypadá veľmi dore,takže to zajtra skúsim
vybusna
urcite vadi....v delenej to nemoze byt....leda bez toho jogurtu
vybusna
@lucy este pozeram na tu kukuricu...co si o tom myslis? nie som si vobec ista
lucylee
No, kukurica je obilovina, nie? Tak by mala patriť do rastlinnej skupiny. Niektorí ju ale zaraďujú do skupiny zelenina. V tomto prípade je to v poriadku, keďže tam nie je nič živočíšne (ak teda vyradíme ten jogurt). Ak ju považujeme za zeleninu, môže sa kombinovať aj so živočíšnou skupinou, ak ju považujeme za obilovinu, tak by sa nemala kombinovať so živočíšnou skupinou.
Musím sa ešte raz pozrieť do tých mojich kníh. Ja kukuricu vôbec nejem, tak som to nikdy neriešila.
lucylee
Ale avokádo je problém..avokádo je ovocie, nie? Ovocie sa so zeleninou kombinovať nemôže....
martina34
Dievčatá, no máte ten problém čo som mala aj ja. Ak to chcete ozaj deliť na 100%, tak jedzdte v bielkovinový deň len vaječný bielok a v sacharidový len čistý cukor. Len to je na 100%. Inak všade je nejaké zastúpenie z toho druhého.. bielkoviny +sacharidy a opačne. Ja som našla jogurt v neutrálnych potravinách... ale veď keď je niekto opačného názoru, tak si ho tam nedá a nedá si ani kukuricu, dokonca, keď si prečítate zloženie na tofu, tak tam nájdete podiel sacharidov... Ja len toľko môžem povedať, že toto je ľahké jedlo, určite vhodné na dietu, ak chcete schudnúť, aj zasýti a nezaťaží organizmus. Myslím, že delíte stravu z dôvodu zhodenia nadbytočných kg ako aj ja. Tak veľa šťastia.
martina34
.. no neozvala, sledujem vás tu, len nemám čas písať, uzávierky a daňové priznania ... no delím, len nejako som v poslednom čase poľavila ale zas to dúfam nakopnem. Jedna vec mi na delení učarovala, nejde ani o to deliť to čo najpresnejšie a najstriktnejšie, ale naučilo ma to istej sebadisciplíne, "nezožrať všetko, čo príde pod ruku".
sandratamer
no veď :-DDD viem že si bola veľkou fanúšičkou takéhoto stravovania a bola som zvedavá, či sa toho stále držíš :-D
vybusna
@lucy no prave, ze ani ja nejem kukuricu, preto som sa opytala. ale co sa tyka avokada, tak ja zas viem, ze avokado je zelenina a preto normalne ked mam zeleninovy den tak si robim avokadovu pomazanku a jem to s o zelenou urorkou. dokonca som sa raz stretla st ym, ze avokado je neutralne.
lucylee
no, ja som nevedela, čo je avokádo-či zelenina alebo ovocie :) tak som hodila do googla a google povedal, že ovocie :)
No, ja by som povedala, že fakt si vybrať zdroj, podľa ktorého sa stravovať, lebo každý to má inak
lucylee
@martinka narýchlo som prebehla tvoje recepty a ty máš to delenie úplne iné ako, to, podľa ktorého sa stravujem a čo poznám ja...je to podľa Summovej alebo Haya?
trencanka
Ak niekomu vadi v avokadovej zalievke jogurt, moze sa miesto neho pridat olej do avokada a potom olej uz nepridavat na cestoviny, aby ho nebolo vela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia