Slivkový nákyp

redakcia - fotkaredakcia, 18. januára 2010
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
600 ml
250 g
6 ks
100 g
700 g




Postup

  1. 1

    Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju teplým mliekom a vyšľaháme na hladkú bešamelovú omáčku. Počas miešania pridáme cukor. Potom primiešame postrúhanú citrónovú kôru, soľ, po jednom žĺtky a nakoniec z bielkov ušľahaný tuhý sneh.

  2. 2

    Nákypovú formu alebo inú vhodnú nádobu vymastíme a vysypeme preosiatou strúhankou a polovicou zomletých orechov, nalejeme do nej polovicu masy, na ňu poukladáme kôstok zbavené umyté slivky a zvyšné posekané orechy, všetko posypeme škoricou a zalejeme druhou polovicou masy.

  3. 3

    Nádobu zakryjeme, vložíme do väčšej nádoby s vodou a v rúre paríme asi 45 minút. Hotový nákyp vyklopíme a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
veronikak
Vyskusala som, chutovo bol vyborny, ale robila som ho v jenskom skle na 180 stupnoch az hodinu, no aj tak som ho mala v strede este riedky :(. Nejaky tipy a triky:)?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia