4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lekvár zalejeme asi 0,5 l vody a rozmiešame. Pridáme najemno nastrúhaný perník, trochu soli, škoricu, blanšírované hrozienka, citrónovú kôru a asi 10 minút povaríme.
- 2
V smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme všetko do omáčky a premiešame. Potom pridáme olúpané a nakrájané mandle a ešte asi 5 minút povaríme, až kým omáčka zhustne.
- 3
Podľa potreby dochutíme cukrom. Podávame k údenému mäsu a zemiakovým knedliam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu