Lekvárová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL
 hrsť
1/2 KL
 štipka
 hrsť
 hrsť
0,5 l
250 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Lekvár zalejeme asi 0,5 l vody a rozmiešame. Pridáme najemno nastrúhaný perník, trochu soli, škoricu, blanšírované hrozienka, citrónovú kôru a asi 10 minút povaríme.

  2. 2

    V smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme všetko do omáčky a premiešame. Potom pridáme olúpané a nakrájané mandle a ešte asi 5 minút povaríme, až kým omáčka zhustne.

  3. 3

    Podľa potreby dochutíme cukrom. Podávame k údenému mäsu a zemiakovým knedliam.

Diskusia k receptu

Vymazať
voz12
Kde sa dá dnes kúpiť perník na strúhanie,vie mi niekto poradiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia