Recepty, kde je čierna
Štolwerckové rezy svetlé
Recept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao. Tieto...
Mokka rezy s kávovou penou
Môj najviac obľúbený zákusok s parádnou chuťou kávy. čokoláda a káva je u nás veľmi
obľúbená....
Tofu košíčky
Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a...
Punčový tunel
Tento recept je v mojom albume nový, piekla som ho včera prvý krát... recept som dostala...
Princezky - bezlepkové
Tento recept som našla tu na vareche -Micho. Keďže som ich vždy mala rada tak som...
Tiramisu z mascarpone
JE možné, že sa tu tento recept objavil... ale robila som ho podľa svojho obľúbeného...
Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.
Likér z jahôd a bazy
ide sezóna oboch -jahôd aj bazy / recept je z chorvátskej Coolinariky/, príprava je
rýchla, len treba...
Vývar Falošník
Táto polievka je málo lipidická a teda diétna, zároveň aj úsporná v zmysle energií. Pokiaľ...
Mexická fazuľa - frijoles refritos - teda prepražená
Nedajte sa odradiť vzhľadom! Ono to na tanieri vyzerá ako čosi, vybagrované zo dna močiara...
Smotanovo–čokoládové dueto
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu...
Fazuľové pagáčiky
Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové
mäsko. chuťou pripomínajú škvarkové...
Olivový tučniak
Pre milú inšpiráciu :-) Pre papkáčov olív :-) Tip na zimnú dekoráciu napr. obložených mís...
Úprava šalátu a la rybka
ani tento recept nie je z mojej hlavy, ale krásne ozdobil náš vianočný stôl a mojej...
Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....
Bazové víno Malaga
Tento recept mám z knižky Mária Hajková:konzervujeme jednoducho a dobre. Víno
som robila dávno, je tmavo červené,...
Mexická fazuľa
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka s bobkovým listom. Na nadrobno pokrájanej slanine orestujeme pokrájanú cibuľu, ...
Hulárova omáčka - jedlo pre odvážnych
recept je ešte po mojej praprababičke . Robievam ho vždy, keď dozreje baza. Keď sme boli...
Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové...
Jesenná vitamínová bomba
Keďže sme mali trošku kalorickejší víkend na večeru moja polovička pripravila takýto super
zeleninový tanier. Nevedela...
Grahamové žemle
V našej rodine sú veľmi obľúbené. Po upečení a vychladnutí ich uložím do mrazničky a podľa potreby...
Sirup z bazy čiernej
je to veľmi zdravé a tento rok ho už pripravujem druhý krát a recept mám
od starenky ....
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Zdravý zeleninový šalát
Zeleninu nastrúhame najemno na strúhadle a zmiešame spolu s jogurtom.
Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...
Štolwerckové rezy svetlé
Recept Štolwerkové rezy už tu mám, ale tie sú tmavé, do cesta išlo kakao. Tieto...
Mokka rezy s kávovou penou
Môj najviac obľúbený zákusok s parádnou chuťou kávy. čokoláda a káva je u nás veľmi obľúbená....
Tofu košíčky
Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a...
Punčový tunel
Tento recept je v mojom albume nový, piekla som ho včera prvý krát... recept som dostala...
Princezky - bezlepkové
Tento recept som našla tu na vareche -Micho. Keďže som ich vždy mala rada tak som...
Tiramisu z mascarpone
JE možné, že sa tu tento recept objavil... ale robila som ho podľa svojho obľúbeného...
Ryba na grile, ragú z čiernej fazule s kokosovým mliekom a mrkvou
Fazuľu namočíme, potom prepláchneme a dáme variť. Uvarenú fazuľu scedíme.
Likér z jahôd a bazy
ide sezóna oboch -jahôd aj bazy / recept je z chorvátskej Coolinariky/, príprava je rýchla, len treba...
Vývar Falošník
Táto polievka je málo lipidická a teda diétna, zároveň aj úsporná v zmysle energií. Pokiaľ...
Mexická fazuľa - frijoles refritos - teda prepražená
Nedajte sa odradiť vzhľadom! Ono to na tanieri vyzerá ako čosi, vybagrované zo dna močiara...
Smotanovo–čokoládové dueto
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu...
Fazuľové pagáčiky
Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové mäsko. chuťou pripomínajú škvarkové...
Olivový tučniak
Pre milú inšpiráciu :-) Pre papkáčov olív :-) Tip na zimnú dekoráciu napr. obložených mís...
Úprava šalátu a la rybka
ani tento recept nie je z mojej hlavy, ale krásne ozdobil náš vianočný stôl a mojej...
Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....
Bazové víno Malaga
Tento recept mám z knižky Mária Hajková:konzervujeme jednoducho a dobre. Víno som robila dávno, je tmavo červené,...
Mexická fazuľa
Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka s bobkovým listom. Na nadrobno pokrájanej slanine orestujeme pokrájanú cibuľu, ...
Hulárova omáčka - jedlo pre odvážnych
recept je ešte po mojej praprababičke . Robievam ho vždy, keď dozreje baza. Keď sme boli...
Horčicová panenka s pórkovou omáčkou a pečeným zemiakom s vločkami čiernej soli
Bravčovú panenku nasolíme a bohato potrieme horčicou. Mäso vložíme do pekáčika (ja som použila 2 silikónové...
Jesenná vitamínová bomba
Keďže sme mali trošku kalorickejší víkend na večeru moja polovička pripravila takýto super zeleninový tanier. Nevedela...
Grahamové žemle
V našej rodine sú veľmi obľúbené. Po upečení a vychladnutí ich uložím do mrazničky a podľa potreby...
Sirup z bazy čiernej
je to veľmi zdravé a tento rok ho už pripravujem druhý krát a recept mám od starenky ....
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
Zdravý zeleninový šalát
Zeleninu nastrúhame najemno na strúhadle a zmiešame spolu s jogurtom.
Džem z bazy čiernej
Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...