Foto: izabella929
Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové mäsko..chuťou pripomínajú škvarkové pagáčiky...sú výboné a chrumkavé...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Veľkú čiernu fazuľu som deň vopred namočila..potom som ju dala uvariť na mäkko..uvarenú fazuľu som popučila vodličkou, nemlela som, ani škvarky nemeliem do ,pagáčikov, ale pokrájam na drobno..dala som si do mlieka troška cukru a droždie, urobila som si kvások..na pracovnú dosku som si preosiala 250 g .hladkej múky, do ktorej som pridala soľ, mleté čierne korenie,polovicu popučenej fazule, smotanu , kvások a vypracovala som polotuhé cesto.. cesto som pomúčila a zakryla utierkou a nechala kysnúť na teplom mieste 45 min. zatial som bravčovú masť zmiešala so zvyškom popučenej fazule.
-
2
príprava cesta.. keď cesto vykyslo, rozvaľkala som ho na hrúbku 1 cm. a natrela som naň fazuľu zmiešanú s masťou...preložila som ako pri lístkovom ceste...po preložení som cesto nechala odpočívať 30 min. ešte raz som to zopakovala..
-
3
po uplynutí času, som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta, urobila som do cesta štvorčeky,vykrojilapagáčiky potrela rozšlahaným vajíčkom a uložila na plech..posypala som rascou..dlaňami som cesto pekne vytvarovala do tvaru pagáčika..trúbu som zapla na 200 st. C dala som piecť...upečené som vyložila na tanier...dobrú chuť...
-
4
toľko vyšlo z jednej dávky....
tieto pagaciky urcite spravim,tusim to budu pre mna tie prave
Robila som pagáčiky so špaldlovou múkou , u nás v Terne dostali krásnu bielu polohrubú , tak som bola do nej zaľúbená až som to prehnala , dala som jej 50na50 , boli dobré len pokiaľ boli teplé,ale môj miláčik si postupne na nich pochutnával,netreba vymýšľať , treba sa držať čo máš odskúšané, aj toto bola jedna skúška pre mňa.
Co sa tyka tvojho rozhodnutia od nas odist chcem iba podotknut, ze mne by to bolo luto a myslim, ze i vsetci ostatni varechaci by ta tu chceli mat. Chybala by si nam a tej tvojej neprajnicke nerob radost, urob radost nam a OSTAN.
Určite neodchádzaj z Varechy.
Na Vareche som už dosť dlho aby som vedela že žiadne jedovaté sliny nemajú dlhého trvania,to sme tu zažili viackrát.A títo "varecháči" museli odísť...Záleží od teba @izabella929 , čo ty chceš...či chceš prinášať radosť s tvojími receptami pre väčšinu varecháčov,alebo pred niekym utečieš...Pozerám aj ostatné stránky,ale Varecha je len Varecha,je jedinečná !!!
hlavne táto-varené gaštany,vyskúšam.
Kde máš záruku, že sa po čase aj na iných stránkach s receptami neobjaví podobná, alebo dokonca tá istá pani ktorej budeš ležať v žalúdku ?!
Možno jej tam neležíš ty, ale nejaký nevydarený koláč ktorý urobila a mala zlú náladu, keď písala komentár. Vieš, sú medzi nami ľudia, ktorí keď majú zlý deň oni, chcú ho pokaziť aj tým ostatným. Ty si jej asi "padla do rany".
Vieš, ja na tieto stránky chodím veľmi rada, len keby času bolo viac na varenie a pečenie tých perfektných receptov.
Jedno slovo ma ale zarazila v tvojom príspevku: ...lebo je tu jedna pani medzi vami... prečo medzi vami a nie medzi nami? Ty sa tu necítiš ako medzi svojimi?
Vieš aj medzi najkrajším porastom obilia sa nájde bodliak, ale ak ho je málo, obilie ho zadusí a nedovolí mu rásť a aj v najkrajší slnečný deň môže prísť búrka, ale potom zasa vyjde slnko... Nikto ťa nemôže uraziť ak sa neurazíš ty sama a povznesieš sa nad to. K takýmto slovám sa charakter nezníži, len ukáže aký je úbohý on sám. A čo tak upozorniť admina na nevhodný komentár, prípadne ak to bolo v tvojej osobnej pošte, na nevhodné správanie dotyčnej osoby. Keď niekto takto "kritizuje a šteká" mal by mať odvahu sa podpísať a nie sa skrývať sa nick. Pekne to opísala aj mata3636.
Prajem ti veľa dobrých nápadov s ktorými sa dúfam podelíš.
)
A ty peč a var aj naďalej,vkladaj receptíky a my sa budeme inšpirovať.
P.S. Pagáčiky skúsim upiecť,recept je výnimočný :-)))
A....netráp sa už toľko. S úsmevom na perách a ignorovanie hlupákov prekonáš len tak,ak si ich prestaneš všímať a nedáš im podnet na ďaľšie provokovanie.