Punčový tunel fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. decembra 2012

Tento recept je v mojom albume nový, piekla som ho včera prvý krát...recept som dostala od priateľky a použila som do punčovej polevy pudingový Zobraziť celý popisTento recept je v mojom albume nový, piekla som ho včera prvý krát...recept som dostala od priateľky a použila som do punčovej polevy pudingový prášok bez varenia z Maďarska..je veľmi chutný a verím, že sa aj vám zapáči...

10
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6
6 lyžíc
6 lyžíc
na špic noža
1 ks
tipka
Plnka:
10 - 12 ks
4 lyžice
1 dl
1 celé
130 g
1 lyžica
1 dl
100 g
50 g
50 g
5 lyžíc
Na polevu:
180 g
180 g
1 lyžica
1 bal.




Postup

  1. 1

    Vajíčka som rozdelila...do 6 bielkov som pridala štipku soli a vyšľahala, počas šľahania som po lyžici pridávala 6 lyžíc práškového cukru..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    počas šahania som po jednom pridávala žĺtky...

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do hotovej hmoty som po jednej lyžičke pridávala hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plech som vyložila pečiacim papierom a cesto som vyliala na papier...trúbu som dala predhriať na 180st. a piekol sa 12 min.

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečenú piškótu som nechala vychladiť...kým sa chladila pripravila som si formu na stnčí chrbát...umiestnila som si do nej mikroténový sáčok tak, aby mi dobre prečnivalo cez formu, lebo tým zbytkom som potom zakryla tunel a zaťažila na 4 hod. piškotu som prekrojila po dĺžke takto: odmerala som si formu na srnčí chrbát a pridala som pol cm. lebo počítam so zaťažením a spojením cesta vo forme a vrcdhnákom...čo bude spodok tunelu..do formy som dala 15 cm..a zbytok som odmerala a zrezala na vrchnák...odrezky z piškóty som použila do plnky..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    piškótu umiestnenú vo forme som celú potrela lekvárom, aj bočné časti piškóty...

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si plnku: 12 kusov detských piškót som pokropila rumom, pridala som pokrájané zbytky z piškóty,,pokropila všetko mliekom a kávou, pridala lyžicu kakao , hrozienka, a drvené oriešky....všetko som zmiešala..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    cukor, maslo a jedno celé vajce som vymiešala do peny a zmiešala s piškótovou hmotou..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    všetko pripravené na plnenie tunela..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vrchnák, teda časť piškóty, ktorá bude tvoriť spodok tunela som potrela lekvárom a tak som prikryla vrch tunela...cesto som pritlačila, aby sa boky spojili do celku...

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prečnievajúcou fóliou zakryla a zaťažila veľkou kuchárskou knihou na 4 hod... a uložila do chladničky..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    po 4 hod. som pripravila punčovú polevu...nad parou som roztopila maslo, práškový cukor, 1 lyžicu mliekla a 1 vrecko punčového pudingového prášku...miešala , až kým nezačala hmota hustnúť....ešte horúcou som poliaa celý tunel a posypala rôznofarebnými hoblinkami..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    tunel v reze..

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a takto krásne vyzerá a chutí výborne... a prajem dobrú chuť...

    Punčový tunel (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

margaretka28
Vyzerá výborne a podľa toho čo obsahuje ešte lepšie chutí !@izabela , prajem ti zo srdca veselého Silvestra a do Nového roku všetko dobré a teším sa na dalšie super recepty od teba.:-)
mesiar50




Krásny tunel,už je v KK.Pudingový prášok na polevu,pre mňa niečo nové.Ďakujem za nové poznatky.
Prajem Ti aby nový rok 2013 pokračoval len v zdravý,šťastí a v spokojnosti

marijanka712
Krásny tunel lepšie sa ti podaril , ako našim stavbárom cestné tunely anarozdiel od nich je chutnučký a ešte aj pekne vypadá už je kk v novom roku si ho urobím... Izka v roku 2013 len to zdravie, šťastie v láske, pohodu v rodine a dobrú náladu pri šporáku aj každý deň , aby sme mi vareškárky mohli nabrať od teba dobré receptíky na fajnotky....
izabella929
@ancicka , moja milá, veľmi pekne ďakujem za tvoj komentár.-)) Želám Ti do nového roka 2013, veľa dobrého zdravíčka, šťastie lásku a porozumenie..nech sa Ti iba darí.-)))
izabella929
@margaretka28 , teším sa, že ťa tento skvelý zákusok zaujal.-) ďakujem..Želám Tebe aj Tvojej rodinke veľa zdravia ,šťastia a lásky v Novom roku 2013.-)))
izabella929
@mesiar50 môj virtuálny kamarát, ďakujem ti veľmi pekne aj za ohňostroj.-)Želám Tebe aj Tvojim najmilejším šťastlivý nový rok 2013.-)
izabella929
@elisticka...moja milá Eliška, teším sa, že sa ti páči môj tunel.-)Želám Tebe a Tvojej prekrásnej rodinke veľa zdravíčka, šťastíška a veľa, veľa lásky v novom roku 2013.-)) nech sa to malé dieťatko narodí zdravé na tento svet.-)))
izabella929
@marijanka712 , veľmi milá,,,vystihla si všetko tak, ako má byť.-) Prejem Vám všetkým, teda celej Tvojej rodinke veľa šťastia v Novom roku 2013.-)))
mracik9
Ja punčové rada,kto ich nemá rad,krásne sa ti podaril,šikulka ako vždy.
tiny77
puncove mozem, krasne dielko, kk :) PF 2013
nika60
Ten sa Ti vydaril parada ...všetko dobré do nového roku 2013...
izabella929
@hviezdickaz , pošlen, pošlem.-)))je skutočne výborný.-) ďakujem pekne za komentár a želám do Nového roku 2013 veľa zdravia ,šťastia a lásky.-)
simushkka
Veľmi pekne sa ti vydaril :) Môžem sa opýtať, to vajce do plnky si dala surové? Lebo sa mi to nepozdáva :/ a prajem šťastný nový rok :)
babkamt
Takéto punčové môžem. PF 2013 , veľa chuti do ďalšieho pridávania skvelých receptov.
vavan
aby sa ti v novom roku stále dobre darilo ,aby sa v tvojich hrncoch iba dobre varilo....
PF 2013
izabella929
@vavan , si veľmi milá a za tvoje krásne slová veľmi pekne ďakujem.-) tiež Ti želám, nech sa Ti v živote darí a nech máš pre koho variť s láskou.-))
helca103
aj mne sa páči a zaujala má tá poleva, dá sa ten puding kúpiť aj u nás? Všetko dobré do roku 2013 Tebe a celej rodinke želám :-)
izabella929
@helca103 , ďakujem pekne za novoročné želanie.-) Aj ja Tebe aj Tvojej rodinke prejem šťastný nový rok 2013.-) je toto skutočne výborný tunel...a čo sa týka toho pudingu, veru u nás sa nedá kúpiť, len v Maďarsku...snažila som sa hľadať aj v internetovom obchode, nie sú...doniesla som si kopu od susedov, tak mi to chvíľku vydrží...je skvelý.-)
huhulienka
fúha, tak toto ja veru môžem ... :-) ... punčové zákusky milujem a tento vyzerá krásne ... už to mám v KK a pri najbližšej príležitosti urcite vyskúšam ....
medovnicek
punčáky mám veľmi rada a tento tvoj tunel je istotne výborný, recept odkladám a posúvam aj neterke, ktorá je u nás na punčáky odborníčka:)
iva63
aj u nás punčové "frčí"...krásne sa ti vydaril Izabelka, už je v kk, ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia