Princezky - bezlepkové

ppokia - fotkappokia, 14. októbra 2012
Princezky - bezlepkové
Foto: ppokia

Tento recept som našla tu na vareche -Micho. Keďže som ich vždy mala rada tak som sa pokusila o upravu receptu pre celiatikou. Zobraziť celý popisTento recept som našla tu na vareche -Micho. Keďže som ich vždy mala rada tak som sa pokusila o upravu receptu pre celiatikou.

20
porcií
20min minút
príprava
25min minút
na 150°C °C

Suroviny

350 g
150 g
250 g
150 g
2 ks
3 PL
1 ks
PLNKA:
125 g
100 g
8 PL
25 g
3 čl silná




Postup

  1. 1

    Muku, ceru , práškoví cukor, vajíčka, kakao a vanilkový cukor zmiešame spolu a vypracujeme cesto,ktoré dáme aspoň na 2 hod do chladničky. Vychladené rozvaľkáme povykrajujeme podľa formy tvar princeziek ,mne sa to zdalo dosť veľké tak som spravila aj menšie kusky. Sú šikovnejšie . Kým sa piekli som spravila plnku. Čiernu instantnu kávu si zalejem 1 Pl horúcej vody, pridám 3Pl pr.cukru zamiešam na kašu. Ostaný cukor pridám k maslu a vymiešam. Postupne pridám 8 Pl sušeného mlieka a najemno nastruhanú čokoládu. Nakoniec pridám kašu z kávy a premiešeam.

    Princezky - bezlepkové - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené som dala piecť do vyhriatej trúby na 180°C 25 min. Ale tie ďalšie som teplotu znížila na 150°C Po upečení som ich dala vychadnúť až potom som ich premiestnila na tácku. Teplé boli moc krehké. Vychladené som ich plnila plnkou. Nakoniec som ich dala do umelej misky a dala do chladničky. Vychladené sú výborné ako pravé princezky.

    Princezky - bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    Tiež som ich aj popichala vydličkou aby vyzerali ako pravé.Tá plnka mi z princezok vždy najviac chutila a táto sa jej dosť podobá. Vďaka za recept Micho

Diskusia k receptu

micho
@Ppokia som rád že sa ti recept páčil a že ťa inšpiroval. Medzi mojimi receptami nájdeš ešte 2 recepty ktoré sú bezlepkové.
1x ppokia
ppokia
micho ano pozerala som a mám uložené. A nie su len pekné ale hlavne dobré .
evanaaa
Síce pre celiatikov, ale dala by som si aj ja, aspoň by som ochutnala, ako chutia z tej múky. Ale veľmi pekne vyzerajú a verím že aj chutia.
ppokia
Su dobré ale to som tu už spomínala . Spravila som si ich aby som mala niečo ku káve ale môj syn na ne stále chodil a tak si z druhej várky musím niečo odložiť. Tieto mu lepšie chutia lebo su meké. Vyskušaj určite sa budú páčiť.
jenny4
Neviem zohnať múku Mantler. Čím sa dá nahradiť? Ďakujem
ppokia
kludne sa môže nahradiť promx Uni . Mantlerka je len v lekárni aspoň zatiaľ som sa sňou nikde inde nestretla.
jenny4
Zatiaľ diétujem bez receptu, tak skúsim tú Uni. Ďakujem :)
martab
KlaSICKE SUSENE MLIEKO MOZEM nahradit aj dakym rastlinnym susenym? Moj vnucik ma bezlepkovu aj bezlaktoznu dietu.
sangria
Tým som chcela povedať,ze tie princezky sú krásne,a zjesť ich by bolo ľahko,len či by sa mi podarilo spraviť tak pekne! zatial sa učíme obaja zvykať na nové stravovanie,zaroven aj okukujem
1x ppokia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia