Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Tofu (údené, či neúdené - ktoré vám chutí viac) položíme medzi papierové obrúsky. Zaťažíme a necháme tak pol hodinu, aby sme odstránili prebytočnú vlhkosť z tofu. Pripravíme ostatné suroviny.
-
2
V panvici rozpálime lyžicu oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,
-
3
jarnú cibuľku a po 2-3 minútach aj cesnak.
-
4
Potom pridáme špenát. Necháme ho zmäknúť. Odstavíme, keď sa odparí tekutina.
-
5
V mise rozdrvíme tofu. Použila som drvič na zemiaky.
-
6
Pečenú papriku nakrájame na malé kocky.
-
7
Tofu premiešame s paprikou, lahôdkovým droždím, kurkumou a čiernou soľou.
-
8
Pridáme cibuľu so špenátom. Opäť premiešame a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
-
9
Zmes naplníme do formičiek a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme do zlata (ja som piekla 40 minút, ale moja rúra je slobodná duša - pečie, nepečie kedy sa jej ako chce, nechce). Po upečení košíčky necháme trochu vychladnúť a opatrne vyklopíme.
Diskusia k receptu