Foto: ejmyejmy
JE možné, že sa tu tento recept objavil....ale robila som ho podľa svojho obľúbeného talianského kuchára
porcií
príprava
Suroviny
3 balenia |
|
3 ks surové |
|
1 kelímok |
|
8 cl |
|
5 polievkových lyžíc |
|
4 dl -uvarená |
|
na zdobenie |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
Tento recept robieval podľa môjho obľúbeného talianského kuchára...a všetkým nám chutí toho tiramisu. Možno ho replikujem, možno nie. Netuším
- 2
V prvom rade si pripravíme krém. Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a uložíme do chladu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme sneh z bielkov. Jemne rozmiešame do jednotnej hmoty a tak postupne zamiešavame mascarpone. Nešľaháme dlho. Uložíme do chladu.
- 3
Do tortovej misy, sklenenej, či zapekacej misy na dno uložíme dlhé piškóty namáčane v zmesi amaretto a čierna káva. Zalejeme časťou chladnej zmesi mascarpone s vyšľahanými vajíčkami a cukrom, opäť namáčané piškóty, ktoré ukladám na sebe v radoch vždy kolmo na seba, aby na priereze tiramisu bolo pekne prekladané ako lis. Ja som si však tortovú formu vyukladala piškótami po obvode vo vertikálnom smere.
- 4
Na vrch poprášiť cez sitko kakao. Dozdobila som obvod tiramisu kúskami čokolády. Dáme do chladu stuhnúť na minimálne 12 hodín.
- 5
Samotná príprava je krátka, cca 30-40 minút, chladenie je dlhé, tých 12-aj 24 hodín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu