Orechový koláč s oblátkou

timothy - fotkatimothy, 4. septembra 2013
Orechový koláč s oblátkou
Foto: timothy
30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
150 g
150 g + na posypanie
1 ks
Krém:
1 ks
150 g
125 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    žĺtky oddelíme od bielkov. žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme pomleté orechy a jemne vmiešame sneh.

  2. 2

    Na plech položíme tortovú oplátku, rozotrieme žĺtkovo-orechovú zmes a dáme piecť.

  3. 3

    Na krém vymiešame maslo s cukrom, žĺtkom, vanilkovým cukrom a čiernou kávou.

  4. 4

    Upečené cesto s oblátkou necháme vychladnúť, rovnomerne potrieme krémom, posypeme posekanými orechmi a pokrájame na úzke rezy.

Diskusia k receptu

jerica
@timothy , poznám tento recept, môžem doporučiť, nič tam nepokazíš. Robievam iný postup,ale to nemení na veci nič a ani na recepte = najskôr vymiešam bielka s cukrom, primiešam zľachka žĺtka a postupne primiešavam orechy .
kredenc
tiginko, tiginko
ty si si doteraz nevšimol, že kradnutie je na vareche bežná vec?
brambora
@timothy skoro kazdy tvoj recept je vyfoteny z kucharskej knihy. Najblizsie aspon napis do uvody z akej knihy si cerpal fotku. Patri sa to. A divim sa adminom, ze to doteraz toreluju...
monniee
@tiginko , @brambora , PRESNE! Toto tu už po recept od @timothy píšem niekoľký krát...a admin stále nič. Opísať recept a odfotiť kuchársku knihu vie aj moja malá dcéra. Ale čo to má spoločné s hlavnou funkciou Varechy - prezentovať ODSKÚŠANÉ recepty?
@timothy spamätaj sa už...
TV Varecha
Užívateľ bol pred zverejnením receptu oslovený, aby uviedol zdroj obrázku. Odpoveď bola nasledovná "fotografia je moja odfotena upečeny kolač a odfotený", takže ďalší recept s podobnou kvalitou fotky a podozrením na skenovanú fotografiu bude vymazaný.
alex37
škoda, že nie sú pridané fotky aj k postupu, lebo nič v zlom, ale tento chlapec vie asi tak piecť ako ja zvárať oblúkom xi,xi. Ale postup by som vedela stiahnuť, veď načo máme google :-) .Priznám si však omyl po uverejnení kompletných foto aj s postupom a prihlásim sa na zvaračský kurz.
timothy
neviem preco si niektory myslia ze to je fotene z knihy alebo stahovane z internetu ale urcite zato lebo taky mlady clovek by nemohol nic takeho pripravit ze?? ved dobre kazdy ma iny nazor..
brambora
@timothy ja osobne netvrdim, ze si tie kolace nepiekol. Kludne si ich mohol piect z nejakej knihy a sa ti tak pacili, ze si sa chcel podelit s varechacmi. Ale uznaj, ze napr. tvoje mafiny maju uplne inu fotku ako ostatne recepty. Mafiny vyzeraju realne, ale zbytok... Priznaj si, ze si fotil z knihy alebo casaku. Alebo mas velmi, velmi nekvalitny fotak ci mobil. :D
timothy
niektore su fotene s mobilom a niektore s fotakom a mne to nepripada ako umele cize z knihy casopisu ale ved dobre kto si mysli ze to je kniha vyfotena nech si mysli davam si tam moje recepty ktore aj robim..
timothy
a nabuduce ked budem robit tak odfotim aj fotopostupy aby ste uverili...
tiginko
je tu viac šikovných mladých kuchárov a majú naše uznanie. Stačí keď prestaneš len opisovať recepty a chváliť sa cudzím perím. Var, peč, foť svoje výtvory a potom sa pochvál. Na to tu táto stránka je




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia