Bazovo-medovkovo-mätový sirup

silvia293 - fotkasilvia293, 29. mája 2013
Bazovo-medovkovo-mätový sirup
Foto: silvia293

Recept mám od kamaráta, ktorý ho robieva každý rok.

Suroviny

3,6 kg
2 PL
4 l




Postup

  1. 1

    Do 4 litrového pohára natlačíme s každého asi po 1/3 (baza, medovka, mäta), zalejeme vriacou vodou a necháme do druhého dňa lúhovať. Precedíme cez gázu do hrnca, pridáme cukor, kyselinu citrónovú a na miernom ohni necháme roztopiť.

  2. 2

    Nalievame do fliaš a pred uzatvorením fľaše pridáme za malú lyžičku rumu. ( toto mám od kolegyne - vraj takto jej stará mama konzervovala sirupy aj džemy )

Diskusia k receptu

mracik9
tak toto určite skúsim,už cítim tu fantastickú chuť :))
ocko
skusim ale ako dlho to mozem uskladnovat ,vsetko mam doma a ta vona...dakujem za inspiraciu..
silvia293
Ja to mám v sklenených fľašiach v komore, tam mám chladno. A otvorenú fľašu mám pre istotu v chladničke. Jeden rok som otvárala "zabudnutú" fľašu v decembri a sirup bol v pohode. Inak som rada ak nejaký ten sirup zostane aj na leto. ( čo sa u nás nestáva) :-)
nonna
Jednoducho ukladám do KK! Všetko mám svoje......
babkamt
Tento recept nepoznám . Ukladám na vyskúšanie do kk .
antamauru
pekny receptik , urcite buduci rok vyskusam, teraz je uz po baze :-/ nas dedko tiez tak konzervovaval dzemy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia