Mexická fazuľa

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 15. júna 2011
Mexická fazuľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

200 g
100 g
100 g
10 g
100 g
200 g
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu uvaríme do mäkka s bobkovým listom. Na nadrobno pokrájanej slanine orestujeme pokrájanú cibuľu, pikantnú klobásku, cesnak, posekané jalapeňos a zalejeme drvenými paradajkami.

  2. 2

    Pridáme uvarenú fazuľu, čerstvo posekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a krátko spolu povaríme.

  3. 3

    Na oleji opečieme pokrájaný banán spolu s hrozienkami. Podávame s bielym pečivom.

Diskusia k receptu

zabiatko66
A kde dostať kúpiť tie papričky jalapeňo. To prvý krát počujem ako vlastne vyzerajú
garanco
@zabiatko , Asi sú to tie na obrázku pri tanieri, recept môže byť chutný, fajne pálivý (čo ja však osobne nemám rada).
jaja51
papričky jalapeňo som videla TESCU - nakladané
rituska
veľmi pekne ďakujem, takto milo ma už dávno neprekvapilo žiadne jedlo, bála som sa ochutnať (varil môj brat) ,ale je to proste výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia