Smotanovo–čokoládové dueto
Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 16. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 16. februára 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu tvoria piškóty, ktoré namáčame v káve.
- 2
Tretiu vrstvu tvorí opäť smotana a štvrtú na kolieska nakrájané plátky banánu. Poslednú vrstvu tvorí opäť smotana.
- 3
Dezert necháme vychladiť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovým toppingom.
- 4
Náš tip: Ak chcete mať tento dezert originálnejší, použite namiesto detských piškót domáce. Smotanu môžete nahradiť dobrým smotanovým jogurtom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu