Smotanovo–čokoládové dueto

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 16. februára 2012
Smotanovo–čokoládové dueto
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 balíčky
1 ks
100 ml uvarená




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu vymiešame spolu s vanilkovým cukrom. Do pohára dáme prvú vrstvu smotany. Druhú vrstvu tvoria piškóty, ktoré namáčame v káve.

  2. 2

    Tretiu vrstvu tvorí opäť smotana a štvrtú na kolieska nakrájané plátky banánu. Poslednú vrstvu tvorí opäť smotana.

  3. 3

    Dezert necháme vychladiť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovým toppingom.

  4. 4

    Náš tip: Ak chcete mať tento dezert originálnejší, použite namiesto detských piškót domáce. Smotanu môžete nahradiť dobrým smotanovým jogurtom.

Diskusia k receptu

tatranka
Takéto dobrotky mám veľmi rada.Je to za chvíľku a človek ulahodí svojím chúťkam.