Čierna krupica so slaninou

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Čierna krupica so slaninou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 g
1,2 l
30 g
200 g
1 l
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krupicu uvaríme vo vývare a zjemníme maslom.

  2. 2

    Podľa chuti dosolíme, ale nie priveľmi, pretože navrch pôjde ešte na kocky nakrájaná a do chrumkava vypečená slanina.

  3. 3

    Krupicu posypeme ešte nadrobno nakrájanou pažítkou. Servírujeme s kyslým mliekom.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
No a zasa som o poznatok bohatšia, už poznám chia semienka, tie čierne a teraz viem, že je aj čierna krupica, čierny sezam a ešte niečo, čo aztiaľ neviem. Krupičku som dávno nemala ani tú sladkú, naslano si neviem predstaviť,a le iste chutí.

Pridaj komentár k receptu: