Recepty, kde je cibuľa
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame
a...
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na
plátky, pekáč...
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...
Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...
Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi.
Suroviny sú pre dve osoby....
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno
nakrájanú...
Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...
Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.
Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...
Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...
Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Klasická kapustnica
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.
Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...

Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.

Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...

Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

Plátky starého otca
Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme ho, osolíme, z jednej strany posypeme paprikou a...

Rebierko
Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľu, klobásu a hríby. Osolíme, okoreníme a krátko...

Tuniakový šalát s cestovinou
Vymyslela som si ho sama a máme ho veľmi radi. Suroviny sú pre dve osoby....

Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...

Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...

Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...

Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...

Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...

Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...

Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.

Huby dusené s vínovou omáčkou
Plátky uvarených húb necháme odkvapkať a vložíme ich do rozpáleného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu s trochou...

Hubové ražniči
Hríby pokrájame na hrubšie plátky, cibuľu očistíme a rozkrojíme na kolieska, klobásky takisto. Zemiaky...

Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Klasická kapustnica
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

Hríbová praženica
Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.

Rizoto s baklažánom
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a dáme na olivovom oleji opražiť dosklovita. Pridáme na tenké pásiky...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje