Jemná hríbová omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
80 g
80 g
1 KL
1 KL
40 g
0,5 l
250 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pridáme aj lyžičku zázvoru. Zasypeme hladkou múkou a ešte chvíľu opražíme. Potom do tejto cibuľovej zápražky pomaly pridáme studený hovädzí vývar a smotanu a necháme 15 minút povariť.

  2. 2

    Medzitým na zvyšnom masle asi 10 minút podusíme na rezance nakrájanú šunku a nasekané hríby a túto zmes pridáme do uvarenej omáčky. Omáčku ešte 5 minút povaríme a na záver okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Hríbovú omáčku podávame k varenému alebo dusenému mäsu s knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia