Foto: siuuu
Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne sú škrupinky takmer dokonale hladké.
porcií
príprava
na 140-145 °C
Suroviny
95 g |
|
95 g |
|
95 g (alebo krupicový) |
|
2 x 35 g |
|
30 g |
|
štipka |
|
1-2 kvapky |
|
Jahodová ganache: | |
50 g |
|
150 g |
|
1-2 kvapky (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Mandľovú múku a práškový cukor premixujeme a 2x preosejeme. Pridáme 35 g bielok (nevyšľahaný), kvapku červenej potravinárskej farby a zmiešame na pastu. Odložíme bokom.
- 2
Krupicový alebo kryštálový cukor a vodu zvaríme na sirup. Medzitým šľaháme druhý 35 g bielok so štipkou soli na sneh. Keď má cukrový sirup 114 °C, pomaličky ho po stene misy za stáleho šľahania (na nižších otáčkach) prilievame k vyšľahanému bielku, pridáme potravinársku farbu a cca 3-4 minúty šľaháme, pokiaľ nevznikne hustá lesklá hmota.
- 3
Túto snehovú hmotu potom na 3x primiešame stierkou k mandľovo-cukrovej paste. Celú zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech striekame makrónky. Ja robím na silikónovej podložke. Necháme pár minút zaschnúť (pokiaľ sa nezohreje rúra) a pečieme v rúre zohriatej na 140 °C cca 16-18 minút (funkcia ventilátor). Upečené vyberieme von a necháme na podložke úplne vychladnúť.
- 4
Na ganache zohrejeme jahodové pyré až k bodu varu a horúcim zalejeme polámanú bielu čokoládu. Necháme 1-2 minúty postáť a rozmiešame na hladkú zmes. Dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou, necháme zachladiť na požadovanú hustotu a plníme makrónky. Ja som pridala aj kvapku potravinárskej farby, pretože ganache bola príliš bledá.
Tiež makrónky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie je ľahké ich urobiť takto pekne-perfektne. Pamätám si,že makrónky som viac krát urobila veľmi nevydarené.Až postupne som prišla na to,ako na ne. /Dali mi zabrať /.
Teraz je to už rutina.No veru jahodové som ešte nerobila.
Ďakujem za pekný recept.
Ďakuujem, celkom sa vydarili ;-)
Ďakujeeeem ;-)
Ďakujeeeem.
Ďakujem ... ja sa zasa nechytám na rezy ... iba sa vždy kochám na fotečkách.