Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom

Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020
Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

1,2 kg mletý
200 g mleté
200 g
 nasekaná
 nasekaná
1 bal.
Šalát:
200 g
50 g
30 g
130 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili. Mäso vytvarujeme do tvaru kebabu, napichneme na ihlu a grilujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Šalát: Prebraté krúpy uvaríme v osolenej vode približne 30 minút, aby boli mäkké, a necháme vychladnúť. Zmiešame s nakrájanou cibuľou, reďkovkou, so sušeným paradajkami, s nasekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (10.6.2020 18:20)

Pokúsim sa odpovedať, prášok do pečiva, alebo štipka sódy bicarbony sa dava aj do čevabčičii, do plieskavice ale aj do fašírky, teda môže sa dat do každého mletého mäsa, k vôli nadychanosti.
Vyskúšaj niekedy, budeš spokojná.
1x evanaaa
@evanaaa (10.6.2020 20:44)

Určite je to veľa, ja zvyknem na cca pol kg mäsa dat polovicu k. l., používam skôr sódu, necítiť ju. Vyskúšaj a daj vediet:-)
1x evanaaa
@evanaaa (10.6.2020 18:20)

A ešte, ak ti môžem poradiť, cibuľu postrúhaj, viac o chuti mäso a netozpadava sa:-)
1x evanaaa