Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 10. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili. Mäso vytvarujeme do tvaru kebabu, napichneme na ihlu a grilujeme asi 10 minút.
- 2
Šalát: Prebraté krúpy uvaríme v osolenej vode približne 30 minút, aby boli mäkké, a necháme vychladnúť. Zmiešame s nakrájanou cibuľou, reďkovkou, so sušeným paradajkami, s nasekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou a korením.
Tiež kebab:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokúsim sa odpovedať, prášok do pečiva, alebo štipka sódy bicarbony sa dava aj do čevabčičii, do plieskavice ale aj do fašírky, teda môže sa dat do každého mletého mäsa, k vôli nadychanosti.
Vyskúšaj niekedy, budeš spokojná.
Určite je to veľa, ja zvyknem na cca pol kg mäsa dat polovicu k. l., používam skôr sódu, necítiť ju. Vyskúšaj a daj vediet:-)
A ešte, ak ti môžem poradiť, cibuľu postrúhaj, viac o chuti mäso a netozpadava sa:-)