Omáčky ku grilovaným lahôdkam
Ivan Štefula
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 15. júna 2020
executive chef Party Partners a Hostinca u Ondreja v Soblahove, 15. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| Cesnaková omáčka s paprikou: | |
| 2 ks |
|
| 10 PL (16 %) |
|
| 8 PL |
|
| 2 PL nasekaná |
|
| 4 ČL rozotretý |
|
| 2 ČL |
|
|
|
|
| Tmavá barbecue omáčka: | |
| 175 g |
|
| 150 g |
|
| 2-3 PL |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 10 strúčikov (rozotretý) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesnaková omáčka s paprikou: Papriky opečieme na miernom ohni a opatrne ošúpeme. Potom ich na jemno nakrájame a premiešame s ostatnými surovinami. Necháme pol hodiny odstáť a môžeme podávať. Omáčka je vhodná k mäsu a k zelenine.
- 2
Tmavá barbecue omáčka: Všetky suroviny zmiešame a spolu prevaríme na miernom ohni. Necháme vychladnúť.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu