Bylinky

Recepty, kde je bylinky

prazdny

Omeleta s knedľou

Bezmäsité jedlá

keď sa už prejeme obyčajnou praženicou...

prazdny

Rýchly balkánsky slaný koláč so zeleným šalátom

Bezmäsité jedlá

Ďalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-)....

prazdny

Nakladaný hermelín

Bezmäsité jedlá

Syr si pokrájame na trojuholníčky, papriku a cibuľu nadrobno cesnak stačí na polovicu. Vrstvíme do pohára...

prazdny

Špenát podľa Shirley

Bravčové mäso

Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...

prazdny

Zapekané palacinky so špenátom

Bezmäsité jedlá

Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).

prazdny

Ryba v plechu

Hlavné jedlá

Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...

prazdny

Lahodný cícer

Bezmäsité jedlá

Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut.

prazdny

Varené vajcia s jemnou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

prazdny

Zeleninová polievka s vaječným závitkom

Bezmäsité jedlá

Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...

prazdny

Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom

Bravčové mäso

Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...

prazdny

Losos na smotanových zemiakoch

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

prazdny

Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...

prazdny

Zemiaková omeleta

Bezmäsité jedlá

Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...

prazdny

Bylinkové kura

Kuracie mäso

Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

prazdny

Steak z Mlynskej doliny

Bravčové mäso

Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...

prazdny

Pangasius s bylinkovou krustou

Hlavné jedlá

Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

prazdny

Cviklový šalát s jablkami

Bezmäsité jedlá

Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...

prazdny

Ružová panenka v bylinkovom fáši

Bravčové mäso

Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

prazdny

Ryba s mandľami

Hlavné jedlá

Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

prazdny

Špagetové hniezda

Cestoviny

Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...

prazdny

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Korenené roštenky

Hovädzie mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Cestoviny s cottage syrom

Cestoviny

Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...

prazdny

Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi

Kuracie mäso

Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a...

prazdny

Zapekaný baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

prazdny

Srnčie predné mäso

Hlavné jedlá

Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

prazdny

Parížske rezne

Hlavné jedlá

Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...

prazdny

Polievka Bouillabaisse

Polievky

Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...