Recepty, kde je bylinky
Rýchly balkánsky slaný koláč so zeleným šalátom
Ďalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-)....
Nakladaný hermelín
Syr si pokrájame na trojuholníčky, papriku a cibuľu nadrobno cesnak stačí na polovicu. Vrstvíme do pohára...
Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...
Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).
Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...
Lahodný cícer
Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut.
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...
Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom
Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...
Zemiaková omeleta
Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...
Bylinkové kura
Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach
Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme,
očistíme a odkrojíme
tak, aby nám zostal
pekný valček, ktorý naplníme
olivami. Osolíme ho
a...
Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...
Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený
olivovým...
Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme
scedené, prepláchnuté
a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky,
pridáme malé paradajky
nakrájané na kolieska
a 2...
Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
Kuracie prsia preložíme
šalviou a zabalíme
ich do parmskej šunky,
ktorú sme nakrájali na tenké
plátky. Osolíme, okoreníme
a...
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...
Rýchly balkánsky slaný koláč so zeleným šalátom
Ďalší recept od mojej drahej (ja nič múčne nepečiem, hoci toto by som zrejme zvládol :-)....
Nakladaný hermelín
Syr si pokrájame na trojuholníčky, papriku a cibuľu nadrobno cesnak stačí na polovicu. Vrstvíme do pohára...
Špenát podľa Shirley
Keď bola Shirley Themple veľvyslankyňou v Prahe, pozval si ju Přemek Podlaha variť do Receptáře...
Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).
Ryba v plechu
Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba...
Lahodný cícer
Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut.
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...
Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...
Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.
Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom
Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...
Zemiaková omeleta
Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...
Bylinkové kura
Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
Pangasius s bylinkovou krustou
Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach
Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Ryba s mandľami
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...
Špagetové hniezda
Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...
Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Cestoviny s cottage syrom
Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...
Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi
Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a...
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...