Bylinky

Recepty, kde je bylinky

prazdny

Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom

Bravčové mäso

Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...

prazdny

Losos na smotanových zemiakoch

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

prazdny

Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom

Bezmäsité jedlá

Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech,...

prazdny

Zemiaková omeleta

Bezmäsité jedlá

Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...

prazdny

Bylinkové kura

Kuracie mäso

Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

prazdny

Steak z Mlynskej doliny

Bravčové mäso

Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...

prazdny

Pangasius s bylinkovou krustou

Hlavné jedlá

Recept pripravil Richard Fencl z reštaurácie Rybník v Bašovciach

prazdny

Cviklový šalát s jablkami

Bezmäsité jedlá

Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...

prazdny

Ružová panenka v bylinkovom fáši

Bravčové mäso

Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

prazdny

Ryba s mandľami

Hlavné jedlá

Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich v panvici na 10 g rozpusteného masla. Bylinky...

prazdny

Špagetové hniezda

Cestoviny

Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým...

prazdny

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch

Hlavné jedlá

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Korenené roštenky

Hovädzie mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Cestoviny s cottage syrom

Cestoviny

Do servírovacej misy nasypeme scedené, prepláchnuté a dobre odkvapkané cestoviny - slimáčiky, pridáme malé paradajky nakrájané na kolieska a 2...

prazdny

Kuracie prsia so šalviou a pečenými zemiakmi

Kuracie mäso

Kuracie prsia preložíme šalviou a zabalíme ich do parmskej šunky, ktorú sme nakrájali na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a...

prazdny

Zapekaný baklažán

Bezmäsité jedlá

Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...

prazdny

Srnčie predné mäso

Hlavné jedlá

Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

prazdny

Parížske rezne

Hlavné jedlá

Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...

prazdny

Polievka Bouillabaisse

Polievky

Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...