Filet s provensálskou zeleninou
Michal Klimek
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 15. júna 2010
šéfkuchár hotela Bellevue v Bardejove, 15. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Baklažán, cuketu, mrkvu, cibuľu, papriku a cesnak nakrájané na malé kocky restujeme na masle, pridáme zväzok byliniek, zalejeme paradajkovým pyré a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
- 2
Očistenú filetu (šťuka, sladkovodný žralok, hlavátka, sumec) osolíme, okoreníme a dusíme na masle. V šupke uvarené zemiaky nastrúhame, osolíme vyformujeme do kruhu a dáme do rúry zapiecť.
- 3
NÁŠ TIP: Provensálske bylinky sú zmesou, ktorá obsahuje rozmarín, majorán, tymian, estragón, oregano, bôb, bazalku, šalviu a saturejku. Niekedy sa pridávajú aj kvety levandule.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu